1 - 3 ετών

Εκπαίδευση για την τουαλέτα – τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Ανάμεσα στην ηλικία των 2,5 έως 3,5 ετών το παιδί, αλλά και οι γονείς, ζουν μια σημαντική κατάκτηση, την εκπαίδευση για την τουαλέτα και την κατάργηση της πάνας. Εκτός, όμως, από το ότι καταργούμε την πάνα και την αλλαξιέρα, ότι βάζουμε στη ζωή μας το γιογιό και τα καινούρια υφασμάτινα βρακάκια και ότι το παιδί μας ειδοποιεί πότε θέλει τουαλέτα, τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό το αναπτυξιακό βήμα;

Περισσότερα...

Δεν θέλω να πάω στον παιδίατρο!

Το μικρούλι σας έχει αρχίσει να νιώθει φόβο όταν περνάτε την πόρτα του παιδιάτρου; Θυμάται το ενοχλητικό τσιμπιματάκι από το εμβόλιο πριν από ενάμιση μήνα και δεν έχει καμία διάθεση να το επαναλάβει; Πώς μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη στον παιδίατρο λιγότερο δυσάρεστη για όλους;

Περισσότερα...

Το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού

Στο καθημερινό διαιτολόγιο του παιδιού, σημαντικό ρόλο παίζει το ασβέστιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο χτίζει γερά και υγιή οστά. Ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, το ασβέστιο χρησιμοποιείται για τη δόμηση των οστών, διαδικασία που ολοκληρώνεται περίπου στα είκοσι χρόνια.

Περισσότερα...

Η αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να έχουν αυτοπεποίθηση. Η βάση αυτών των συναισθημάτων είναι η υγιής και υψηλή αυτοεκτίμηση.

Περισσότερα...

Γιατί τα παιδιά μας είναι ανικανοποίητα;

Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν συχνά τους γονείς της σημερινής εποχής είναι ότι τα παιδιά τους, παρόλο που έχουν στη διάθεσή τους πλήθος αγαθών, πολύ ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, άφθονους τρόπους ψυχαγωγίας και πληθώρα παιχνιδιών δείχνουν να μην είναι ευχαριστημένα. Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο και «τα πάντα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...