1 - 3 ετών

Προβλήματα στην αλλαγή πάνας του μωρού

Η αλλαγή πάνας για το μωράκι σας είναι μια καθημερινή διαδικασία, που σύντομα θα σας γίνει ρουτίνα. Συχνά, όμως, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο σας, όπως π.χ. διαρροές. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τις λύσεις που σας προτείνουμε.

Περισσότερα...

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.

Περισσότερα...

Γαστρεντερίτιδα στα παιδιά

Η γαστρεντερίτιδα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη για τα παιδιά, καθώς τα συμπτώματά της είναι εμετός ή διάρροια ή και τα δύο, ενώ μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό. Ωστόσο, σχεδόν κάθε παιδί στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας θα περάσει μια ίωση γαστρεντερίτιδας, η οποία θα κάνει τον κύκλο της ίωσης για 2-3 ημέρες και θα υποχωρήσει χωρίς άλλα προβλήματα.

Περισσότερα...

Ταξιδεύοντας με ένα παιδί με άσθμα

Το γεγονός ότι το παιδί σας έχει άσθμα, δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει από τις οικογενειακές διακοπές ή ακόμη και από το να το στείλετε σε διακοπές σε κατασκήνωση ή σε φίλους. Εφόσον κάνετε μια προσεκτική προετοιμασία και λάβετε ορισμένα μέτρα, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα έχετε απολαυστικές και ανέμελες διακοπές!

Περισσότερα...

Η δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Κατά την προσχολική ηλικία, την ηλικία δηλαδή των 3 έως 6 ετών, παρατηρείται μια έκρηξη ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να εκτελούν αρκετές δραστηριότητες μόνα τους και διαρκώς εξελίσσονται σε τομείς όπως είναι η κίνηση και η επιδεξιότητα των χεριών και των δαχτύλων τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...