1 - 3 ετών

Ο βήχας του παιδιού

Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στις αρρώστιες των παιδιών. Τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, αλλά οπωσδήποτε είναι αρκετά ενοχλητικός για ένα μικρό παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βήχας είναι ένα υγιές και σημαντικό αντανακλαστικό, που προστατεύει τις αναπνευστικές οδούς. 

Περισσότερα...

Κοιμάται στο κρεβάτι σας; Οδηγήστε το στο δικό του!

Θέλετε πίσω το κρεβάτι σας; Το γλυκό μικροσκοπικό βρέφος που φιλοξενούσατε στο κρεβάτι σας τους πρώτους μήνες, τώρα έχει γίνει ένα ζωηρό παιδάκι που θεωρεί το κρεβάτι σας... δικό του; Μην απελπίζεστε! Έρευνα έχει δείξει ότι περίπου το 24% των γονιών απάντησαν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται στο κρεβάτι τους, τουλάχιστον για ένα μέρος της νύχτας! Πράγματι, πολλά παιδιά προσχολικής, ακόμη και σχολικής (!) ηλικίας ακόμη κάνουν… νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών τους!

Περισσότερα...

Το παιχνίδι με τουβλάκια βοηθά στην αντίληψη του χώρου

Πώς το παιχνίδι κατασκευών με τα γνωστά τουβλάκια μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να εξελίξουν την αντίληψή τους στο χώρο;

Περισσότερα...

Τα μωρά μαθαίνουν παίζοντας και όχι βλέποντας τηλεόραση

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και από την εποχή που είναι μικρά μωρά, έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά μέσα, όπως η τηλεόραση ή ο υπολογιστής. Ως ένα βαθμό, αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού είναι μέρος της καθημερινής ζωής όλων των μελών στην οικογένεια. Η χρήση τους, όμως, από παιδιά μικρής ηλικίας έχει προβληματίσει κατά καιρούς, ενώ υπάρχει και η τάση να θεωρούνται τα μέσα αυτά ως ψυχαγωγικά ή εκπαιδευτικά, ακόμη και για μωρά κάτω των 2 ετών. Πόσο μπορεί να ευσταθεί αυτό, τι λένε οι έρευνες και ποιές είναι οι συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής;

Περισσότερα...

5 μυστικά για να βοηθήσετε τα παιδιά να τρώνε πιο σωστά!

Το ζήτημα του φαγητού παραμένει πάντοτε από τα πιο δύσκολα, σύμφωνα με τους γονείς. Και σίγουρα, θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά, αλλά πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι υπάρχουν 5 μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...