1 - 3 ετών

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Τροφές που μπορεί να φάει μόνο του το μωρό σας

Το μωράκι σας μεγαλώνει, αρχίζει να τρώει στερεές τροφές, που σημαίνει τις κρέμες του πέρα από το γάλα και μπαίνει στις γεύσεις και τις τροφές των «μεγάλων». Πριν μεγαλώσει πολύ, ώστε να τρώει μόνο του με το κουτάλι, υπάρχει ένα χαριτωμένο ενδιάμεσο στάδιο, όπου το μωρό αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χεράκια του, περίπου στον 8ομήνα, για να φάει ορισμένες τροφές.

Περισσότερα...

Το "δύσκολο" παιδί

Αν και κάθε παιδί είναι μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα, θα μπορούσε κανείς να κάνει πρόχειρα μια γενική κατηγοριοποίηση και να μιλήσει για εύκολα ή δύσκολα παιδιά. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι μια «ταμπέλα», ούτε αξιολογεί τα παιδιά, απλώς περιγράφει μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που συναντά κανείς σε μια ομάδα παιδιών. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα "δύσκολο" παιδί;

Περισσότερα...

Ανίχνευση της βαρηκοΐας στα παιδιά

Η βαρηκοΐα αποτελεί τη συχνότερη συγγενή διαταραχή στην παιδική ηλικία, με επίπτωση σημαντικά μεγαλύτερη από άλλες γνωστές παθήσεις, όπως ο διαβήτης . Υπολογίζεται ότι 1-2 παιδιά στα 1000 γεννιέται με σοβαρή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα (πρακτικά κώφωση), ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των νεογνών με ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα μικρότερου βαθμού. Ο επιπολασμός της βαρηκοΐας είναι ακόμη μεγαλύτερος σε μεγαλύτερα παιδιά, καθώς πολλές επίκτητες αλλά και κληρονομικές βαρηκοΐες προστίθενται με την πάροδο του χρόνου.

Περισσότερα...

Ψείρες - πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ένα συχνό πρόβλημα στα μικρά παιδιά είναι η εμφάνιση της φθειρίασης του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή η προσβολή από ψείρες! Δείτε πώς μπορείτε να προλάβετε το φαινόμενο, να το περιορίσετε και να το αντιμετωπίσετε.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...