1 - 3 ετών

«Μαμά, σε μισώ!»

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε η μόνη μαμά που άκουσε αυτή τη φράση από το παιδί της και να το κρατάτε σαν επτασφράγιστο μυστικό, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό το έχουν ακούσει πολλές μαμάδες, και μάλιστα σε πολύ αγαπημένες οικογένειες!

Περισσότερα...

Μοναχοπαίδια - είναι διαφορετικά;

Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, ελάχιστες οικογένειες είχαν μόνο ένα παιδί. Στις μέρες μας, όμως, το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό, για διάφορους λόγους κι έτσι τα μοναχοπαίδια είναι πια αρκετά. Τι ιδιαιτερότητες έχει η ζωή ενός μοναχοπαιδιού και είναι πράγματι πολύ διαφορετική από ενός παιδιού με αδέλφια;

Περισσότερα...

Το δεύτερο παιδί στην οικογένεια

Το δεύτερο παιδί, προκαλεί συχνά τη ζήλεια του μεγαλύτερου και δεν έχει ποτέ την αποκλειστικότητα που έζησε το πρωτότοκο. Έρχεται στον κόσμο και πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να διεκδικήσει χρόνο και αγάπη από τους γονείς του.

Περισσότερα...

Συνέπειες της έλλειψης ύπνου στα παιδιά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ποιές, όμως, είναι οι συνέπειες από την έλλειψη ύπνου ή την κακή ποιότητα ύπνου στη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και στην ομαλή ανάπτυξή του;

Περισσότερα...

Αντιμετώπιση δηλητηρίασης στα παιδιά

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, τα παιδιά που παθαίνουν δηλητηριάσεις είναι ηλικίας 1 έως 5 ετών, ενώ τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται μέσα στο σπίτι. Το Κέντρο Δηλητηριάσεων μας δίνει τις έγκυρες οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ατυχές περιστατικό.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...