Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Δεν θέλω να πάω στον παιδίατρο!

Το μικρούλι σας έχει αρχίσει να νιώθει φόβο όταν περνάτε την πόρτα του παιδιάτρου; Θυμάται το ενοχλητικό τσιμπιματάκι από το εμβόλιο πριν από ενάμιση μήνα και δεν έχει καμία διάθεση να το επαναλάβει; Πώς μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη στον παιδίατρο λιγότερο δυσάρεστη για όλους;

Περισσότερα...

Οι Κατασκευές στο σπίτι και η μαμά

Το ξέρατε ότι μέσα στο σπίτι σας έχετε έναν μικρό καλλιτέχνη; Για να απολαύσετε τα έργα του θα χρειαστεί να τον βοηθήσετε και να του εξασφαλίσετε πού και πού ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, ώστε να δημιουργήσει και να εκφραστεί. Εάν η καλλιτεχνική ενασχόληση του παιδιού σας μέσα στο σπίτι σας φαίνεται ένα άγνωστο πεδίο ή εάν σας αγχώνει η το κακό σενάριο των ζωγραφισμένων τοίχων, χαλιών και επίπλων, διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές και τις προτάσεις μας για να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας την πολύτιμη καλλιτεχνική έκφραση.

Περισσότερα...

Γιατί τα παιδιά μας είναι ανικανοποίητα;

Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν συχνά τους γονείς της σημερινής εποχής είναι ότι τα παιδιά τους, παρόλο που έχουν στη διάθεσή τους πλήθος αγαθών, πολύ ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, άφθονους τρόπους ψυχαγωγίας και πληθώρα παιχνιδιών δείχνουν να μην είναι ευχαριστημένα. Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο και «τα πάντα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετά.

Περισσότερα...

Πάρτι στο σπίτι - οδηγός για μαμάδες

Ήρθε η μέρα που το βλαστάρι σας γιορτάζει τα γενέθλιά του και πρέπει να το… γλεντήσει με τη λιλιπούτεια παρέα του; Αναλάβατε τον ρόλο του διοργανωτή και οικοδεσπότη του πάρτι; Χμ, έχετε πολλή δουλειά! Ας δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα...

Όταν τα κυριεύει η ντροπή…

Κρύβεται πίσω από τα πόδια της μαμάς του, μένει αμίλητο όταν το ρωτούν τι κάνει, κοιτάζει το πάτωμα ή τους γονείς του και τα μάγουλά του κοκκινίζουν. Δεν πλησιάζει τα άλλα παιδιά στο πάρτι, ενώ λέει στη μαμά να ζητήσει το αναψυκτικό του. Τα χέρια του σφίγγουν σε γροθιές ή παίζουν αδέξια με τα ρούχα του. Οι παραπάνω συμπεριφορές  ανήκουν σε ένα παιδί που βιώνει ένα «μίγμα» συναισθημάτων, όπως ανησυχία, άγχος, διέγερση, νευρικότητα, ένταση, ενδιαφέρον, ανασφάλεια, διστακτικότητα. Αντιφατικά συναισθήματα, που «αναμιγνύονται» και δίνουν το συναίσθημα που έχουμε ονομάσει «ντροπή».

Περισσότερα...

Τι φοβούνται τα παιδιά μας

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ανάπτυξής τους, τα παιδιά βιώνουν και εκφράζουν συχνά διάφορους φόβους. Οι φόβοι αυτοί αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της εξέλιξής τους και συχνά φαντάζουν στους ενήλικες υπερβολικοί και αναίτιοι.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...