Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Για παιχνιδιάρικα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Οι  μετακινήσεις ή τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τα πιτσιρίκια σας που χοροπηδούν στο πίσω κάθισμα τσιρίζοντας σας φαίνονται ένας μικρός εφιάλτης; Αφού σας θυμίσουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει πάντοτε να είναι δεμένα με ασφάλεια στο κατάλληλο σύστημα συγκράτησης που ορίζεται για την ηλικία τους, θα σας προτείνουμε μερικούς τρόπους και δραστηριότητες, ώστε η ζωή στο αυτοκίνητο, τόσο για εσάς όσο και για τα μικρά σας, να γίνει πιο ευχάριστη και διασκεδαστική.

Περισσότερα...

Το ξύλο βγήκε πράγματι απ’ τον παράδεισο;

Το ζήτημα της πειθαρχίας είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επίπονα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά κυρίως για τους γονείς, που αναλαμβάνουν το ρόλο της διαπαιδαγώγησής τους. Ιδιαίτερα μετά την «τρομερή ηλικία των δύο» όπως την αποκαλούν συχνά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νηπιακής και προσχολικής ηλικίας, συχνά οι γονείς φτάνουν να αισθάνονται τρομερή κούραση, καμιά φορά και απελπισία, προσπαθώντας να επιβάλλουν την τάξη στα μικρά ανυπότακτα πιτσιρίκια τους. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά κάθε μία από αυτές μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη σωστή συμπεριφορά του παιδιού σας.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά που περπατάνε και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανήκουν στην πιο ευπαθή ομάδα όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, με δεξιότητες που αλλάζουν συνεχώς και συχνά και οι ίδιοι οι γονείς μπορεί να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και την αυτονομία τους στο θαλασσινό μπάνιο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι. Για την ασφάλεια των βρεφών 0-12 μηνών, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Ένα πρωτότυπο παζλ

Χαρίστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να φτιάξουν ένα πρωτότυπο παζλ με πρωταγωνιστή… τον εαυτό τους!

Περισσότερα...

Πρωινό – το πιο σημαντικό γεύμα

Το πρωινό είναι γνωστό πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά συχνά δεν του δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται. Η βιασύνη, η νύστα και πολλές φορές οι γκρίνιες των μικρών, βάζουν το πρωινό σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται, όμως, για μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια που αξίζει τον κόπο να μάθετε στα παιδιά σας.

Περισσότερα...

Παιχνίδια με σκιές

Το φως και η σκιά μας παίζουν απίθανα παιχνίδια! Πάντα μας φαίνεται πολύ ενδιαφέρον να κοιτάζουμε τη σκιά μας να περπατάει μαζί μας τη νύχτα ή να προσπαθούμε να δίνουμε στις σκιές διάφορα σχήματα. Δοκιμάστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το φως, τη σκιά και τα… χέρια σας για να διασκεδάσετε με απίθανες σκιές!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...