Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Ασφάλεια για τα παιδιά και το χειμώνα

Χειμώνας σημαίνει χαμηλές θερμοκρασίες, βορριάς και μερικές φορές χιόνι. Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες και στις περιόδους με έντονο ψύχος, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών είναι πάντοτε σημαντική προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Είναι το πρόγραμμα του παιδιού σας φορτωμένο;

Σχολείο, αγγλικά, γαλλικά, αθλήματα, ωδείο, ζωγραφική, θεατρικό και… η εβδομάδα σας είναι εντελώς κλεισμένη! Σίγουρα, θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και θα κάνετε τα πάντα για να του το προσφέρετε. Άλλωστε, τα προγράμματα που προσφέρονται στις μέρες μας καλύπτουν όλα τα γούστα και υπόσχονται να εξελίξουν προς το καλύτερο τα παιδιά, αλλά συχνά μας παρασύρουν να το… παρακάνουμε.

Περισσότερα...

Κοιμάται στο κρεβάτι σας; Οδηγήστε το στο δικό του!

Θέλετε πίσω το κρεβάτι σας; Το γλυκό μικροσκοπικό βρέφος που φιλοξενούσατε στο κρεβάτι σας τους πρώτους μήνες, τώρα έχει γίνει ένα ζωηρό παιδάκι που θεωρεί το κρεβάτι σας... δικό του; Μην απελπίζεστε! Έρευνα έχει δείξει ότι περίπου το 24% των γονιών απάντησαν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται στο κρεβάτι τους, τουλάχιστον για ένα μέρος της νύχτας! Πράγματι, πολλά παιδιά προσχολικής, ακόμη και σχολικής (!) ηλικίας ακόμη κάνουν… νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών τους!

Περισσότερα...

Η δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Κατά την προσχολική ηλικία, την ηλικία δηλαδή των 3 έως 6 ετών, παρατηρείται μια έκρηξη ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να εκτελούν αρκετές δραστηριότητες μόνα τους και διαρκώς εξελίσσονται σε τομείς όπως είναι η κίνηση και η επιδεξιότητα των χεριών και των δαχτύλων τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...