Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας

Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και απλώς χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διασκεδαστικά!

Περισσότερα...

Παιδότοποι - μια καλή εναλλακτική λύση για το χειμώνα

Παιδότοποι με φουσκωτά και μαλακά παιχνίδια έχουν «φυτρώσει» πλέον σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Είναι κλειστοί χώροι, κατάλληλα διαμορφωμένοι για παιχνίδι και με παροχές για τους συνοδούς γονείς.

Περισσότερα...

Πώς θα χάσει βάρος το παιδί σας; Αν χάσετε κι εσείς!

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Άλλωστε, έτσι θα έχετε "με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια"!

Περισσότερα...

Η σημασία της φιλίας στην προσχολική ηλικία

Νέα δεδομένα αποδεικνύουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι φιλίες που κάνουν τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας στον παιδικό σταθμό για τη μετέπειτα κοινωνική τους πορεία και μάλιστα αυτό είναι πιο έντονο στην περίπτωση των αγοριών.

Περισσότερα...

Πότε αλλάζουν τα πρώτα δόντια τα παιδιά;

Περίπου στην ηλικία των 6 ετών, τα πρώτα δοντάκια αρχίζουν να κουνιούνται και να πέφτουν, αφήνοντας να προβάλλουν τα νέα δόντια του παιδιού, που θα το συντροφεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Περισσότερα...

Οι φίλοι του παιδιού σας

Όταν το πιτσιρίκι σας αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, δημιουργεί πλέον τον δικό του κοινωνικό περίγυρο αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του. Το παιδί περνάει πλέον αρκετό χρόνο μαζί τους και οι φίλοι έχουν πια σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...