4 - 6 ετών

Το δωμάτιο του παιδιού - το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματά του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει,   μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

Περισσότερα...

Το άγχος αποχωρισμού στη μονογονεϊκή οικογένεια

Στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αρκετά μεγάλος αριθμός οικογενειών είναι μονογονεϊκές , δηλαδή οικογένειες που για κάποιο λόγο, την ανατροφή του παιδιού έχει αναλάβει αποκλειστικά ο ένας γονιός. 

Η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει προκύψει από διάφορες αιτίες, όπως χωρισμός, θάνατος του ενός γονιού ή ακόμη και άρνηση του ενός γονιού να συμμετάσχει στην ανατροφή του παιδιού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, η οικογενειακή εστία αποτελείται από έναν γονιό και το παιδί ή τα παιδιά.

Περισσότερα...

Ζήλεια για το νέο αδελφάκι

Ο ερχομός του δεύτερου μωρού είναι ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός για εσάς τους γονείς, αλλά οπωσδήποτε θα προκαλέσει προσωρινή αναταραχή στις ισορροπίες της οικογένειας, μέχρι να βρεθούν νέες ισορροπίες και νέοι «χώροι» και ρόλοι για το κάθε μέλος. Θα πρέπει να είστε, όμως, προετοιμασμένοι ότι το πρώτο παιδί σας θα περάσει μια περίοδο που θα το ζορίσει λίγο ή πολύ.

Περισσότερα...

Η αμυγδαλίτιδα στην παιδική ηλικία

Μια πολύ συχνή νόσος της παιδικής ηλικίας είναι η  αμυγδαλίτιδα. Διαβάστε τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται και πότε χρειάζεται πράγματι η αφαίρεση των αμυγδαλών.

Περισσότερα...

Παιδί και κρυολόγημα

Κρυολόγημα, γρίππη, ιώσεις, όλες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ας δούμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το «κοινό κρυολόγημα» και την αντιμετώπιση του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...