4 - 6 ετών

Κρυολόγημα ή Γρίπη;

Το παιδί εμφανίζει καταρροή στη μύτη, φτερνίζεται, βήχει ή έχει πυρετό. Πώς θα γνωρίζετε εάν πρόκειται για ένα κοινό κρυολόγημα ή εάν πρόκειται για γρίπη;

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία - η επιδημία του 21ου αιώνα

Είναι γνωστό πως στον δυτικό κόσμο η παχυσαρκία αποτελεί τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, που χαρακτηρίστηκε ακόμα και ως «επιδημία». Επίσης, είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου ΙΙ και ότι συνδέεται με πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Περισσότερα...

Γιατί τα παιδιά μας είναι ανικανοποίητα;

Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν συχνά τους γονείς της σημερινής εποχής είναι ότι τα παιδιά τους, παρόλο που έχουν στη διάθεσή τους πλήθος αγαθών, πολύ ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, άφθονους τρόπους ψυχαγωγίας και πληθώρα παιχνιδιών δείχνουν να μην είναι ευχαριστημένα. Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο και «τα πάντα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετά.

Περισσότερα...

Πάρτι στο σπίτι - οδηγός για μαμάδες

Ήρθε η μέρα που το βλαστάρι σας γιορτάζει τα γενέθλιά του και πρέπει να το… γλεντήσει με τη λιλιπούτεια παρέα του; Αναλάβατε τον ρόλο του διοργανωτή και οικοδεσπότη του πάρτι; Χμ, έχετε πολλή δουλειά! Ας δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα...

Για παιχνιδιάρικα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Οι  μετακινήσεις ή τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τα πιτσιρίκια σας που χοροπηδούν στο πίσω κάθισμα τσιρίζοντας σας φαίνονται ένας μικρός εφιάλτης; Αφού σας θυμίσουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει πάντοτε να είναι δεμένα με ασφάλεια στο κατάλληλο σύστημα συγκράτησης που ορίζεται για την ηλικία τους, θα σας προτείνουμε μερικούς τρόπους και δραστηριότητες, ώστε η ζωή στο αυτοκίνητο, τόσο για εσάς όσο και για τα μικρά σας, να γίνει πιο ευχάριστη και διασκεδαστική.

Περισσότερα...