4 - 6 ετών

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού;

Είτε σας αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού και τις κάνετε ευχάριστα για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο σπιτικό στην οικογένειά σας, είτε το Σάββατο σας βρίσκει κατάκοπη από την εργασία σας όλη την εβδομάδα με τις στοίβες ρούχων και πιάτων να σας περιμένουν, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού και πόσο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς με διαζύγιο

Συμβαίνει συχνά να χωρίζουν ζευγάρια με παιδιά κι έτσι οι γονείς παύουν να είναι πλέον σύντροφοι. Όταν υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα είναι δυσκολότερα και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε ορισμένα σημεία υπόψη σας στη διαδικασία του διαζυγίου και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Περισσότερα...

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Παιδότοποι - μια καλή εναλλακτική λύση για το χειμώνα

Παιδότοποι με φουσκωτά και μαλακά παιχνίδια έχουν «φυτρώσει» πλέον σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Είναι κλειστοί χώροι, κατάλληλα διαμορφωμένοι για παιχνίδι και με παροχές για τους συνοδούς γονείς.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...