4 - 6 ετών

Παιδιά και άγχος

Αν και η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται συχνά ως ανέμελη, η αλήθεια είναι ότι και τα μικρά  παιδιά έρχονται αρκετές φορές στη ζωή τους αντιμέτωπα με άγχος και στρες.

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στο σχολείο = περισσότερες ιώσεις;

Η πρώτη φορά που θα πάει στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο είναι σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Ανάμεσα, όμως, στα παιχνίδια και τους νέους φίλους και τη δασκάλα, θα έρθει σε επαφή και με ιούς και μικρόβια, που θα το κάνουν να αρρωστήσει. Είναι αλήθεια ότι θα αρρωσταίνει συχνά την πρώτη χρονιά του σχολείου και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Περισσότερα...

Δύσκολο παιδί στο φαγητό του; Φάτε όλοι μαζί!

Πολλά παιδιά είναι «δύσκολα» στο φαγητό τους και κυρίως αντιδρούν όταν τους προτείνεται να δοκιμάσουν μια νέα τροφή. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν η οικογένεια τρώει όλη μαζί, τα παιδιά γίνονται πιο θετικά και λιγότερο δύσκολα στο φαγητό.

Περισσότερα...

Δημιουργική κίνηση για παιδιά

Μια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά είναι η "Δημιουργική Κίνηση". Τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο έκφρασης και με τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουν σωματικές, συναισθηματικές και αντιληπτικές ικανότητες.

Περισσότερα...

Το φαγητό «απ’ έξω» παχαίνει τα παιδιά

Φαγητά απ’ έξω, που τα παιδιά τρώνε είτε όταν βρίσκονται στο σχολείο, στη βόλτα ή σε φίλους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...