Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Δέκα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν αυτισμό

Αν και δεν γίνεται διάγνωση για αυτισμό κάτω από την ηλικία των τριών ετών, μερικά παιδιά ήδη δείχνουν κάποια σημάδια καθυστέρησης στην ανάπτυξή τους ακόμη και πριν κλείσουν το πρώτο έτος. Χωρίς να σημαίνει πως όσα παιδιά εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη θα αναπτύξουν μια διαταραχή του φάσματος αυτισμού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά την πορεία της διαταραχής και αναφέρουν τι μπορούν να προσέξουν οι γονείς.

Περισσότερα...

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.

Περισσότερα...

Οι επισκέψεις στον παιδίατρο τον πρώτο χρόνο

Τον πρώτο χρόνο του μωρού σας πιθανότατα θα βλέπετε τον παιδίατρο συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο αργότερα. Κατά το πρώτο εξάμηνο, ο έλεγχος γίνεται συνήθως κάθε μήνα.

Περισσότερα...

Οι σημαντικές κατακτήσεις του μωρού σας

Βλέποντας το μωρό σας να μεγαλώνει, θα γίνετε μάρτυρες της εξέλιξης, των προσπαθειών του και τελικά της κατάκτησης σημαντικών δεξιοτήτων, που κάνουν χαρούμενους τόσο εσάς όσο και το ίδιο το μωράκι σας!

Περισσότερα...

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού

Το κάθε μωρό είναι εντελώς ξεχωριστό και διαφορετικό από τα άλλα. Έτσι, και η ανάπτυξή του θα ακολουθήσει μοναδικούς ρυθμούς και δεν θα μοιάζει με κανενός άλλου μωρού ή παιδιού. Ποιοί είναι, όμως, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού τα δύο πρώτα χρόνια;

 

Περισσότερα...

Φροντίδα για τα νύχια του μωρού

Η φροντίδα των νυχιών του μωρού δεν είναι πολύπλοκη υπόθεση, αν και συχνά μπορεί να αγχώσει τους γονείς ότι πρέπει να κόψουν τα τρυφερά μικροσκοπικά νυχάκια του μωρού τους. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...