Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Νέες πρόσθετες οδηγίες για την ασφάλεια στον ύπνο των βρεφών και το ΣΑΘΒ

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία δημοσίευσε στις 18 Οκτωβρίου νέες συμπληρωματικές οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των βρεφών κατά τη διάρκεια του ύπνου και το ΣΑΘΒ, σύμφωνα με νέα στοιχεία και με στόχο την περαιτέρω μείωση των συμβάντων.

Περισσότερα...

Τα μωρά μαθαίνουν παίζοντας και όχι βλέποντας τηλεόραση

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και από την εποχή που είναι μικρά μωρά, έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά μέσα, όπως η τηλεόραση ή ο υπολογιστής. Ως ένα βαθμό, αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού είναι μέρος της καθημερινής ζωής όλων των μελών στην οικογένεια. Η χρήση τους, όμως, από παιδιά μικρής ηλικίας έχει προβληματίσει κατά καιρούς, ενώ υπάρχει και η τάση να θεωρούνται τα μέσα αυτά ως ψυχαγωγικά ή εκπαιδευτικά, ακόμη και για μωρά κάτω των 2 ετών. Πόσο μπορεί να ευσταθεί αυτό, τι λένε οι έρευνες και ποιές είναι οι συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής;

Περισσότερα...

Τα μωρά είναι δίκαια!

Τα μωρά έχουν το αίσθημα του δικαίου και μπορούν να φέρονται αλτρουιστικά από 15 μόλις μηνών, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Περισσότερα...

Βρεφικό μασάζ - πώς να το κάνετε

Το μασάζ στα βρέφη μπορεί να είναι μια νέα τάση στον αναπτυγμένο κόσμο, όμως πολλοί πολιτισμοί το εξασκούσαν εδώ και αιώνες, αναγνωρίζοντας και βιώνοντας τις θετικές του επιδράσεις.

Περισσότερα...

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Τα πρώτα παπούτσια του μωρού

Ένα ερώτημα που έχουν πολλοί νέοι γονείς είναι πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να φορέσει το μωρό τους τα πρώτα του κανονικά παπουτσάκια και τι να έχουν υπόψη τους όταν τα επιλέξουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...