Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Συνέπειες της έλλειψης ύπνου στα παιδιά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ποιές, όμως, είναι οι συνέπειες από την έλλειψη ύπνου ή την κακή ποιότητα ύπνου στη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και στην ομαλή ανάπτυξή του;

Περισσότερα...

Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Είτε περιμένετε το μωράκι σας, είτε έχει γεννήσει μια φίλη σας, αναρωτιέστε συχνά τι παιχνιδάκια μπορεί να χρειαστεί ένα μωράκι τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, που θα μπορούσαν να είναι και ένα όμορφο δώρο. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα χρησιμεύσουν στο βρέφος από πολύ νωρίς!

Περισσότερα...

Αντιμετώπιση δηλητηρίασης στα παιδιά

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, τα παιδιά που παθαίνουν δηλητηριάσεις είναι ηλικίας 1 έως 5 ετών, ενώ τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται μέσα στο σπίτι. Το Κέντρο Δηλητηριάσεων μας δίνει τις έγκυρες οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ατυχές περιστατικό.

 

Περισσότερα...

Δηλητηριάσεις στα παιδιά και οδηγίες προφύλαξης

Ένα μεγάλο μέρος των παιδικών ατυχημάτων είναι και οι δηλητηριάσεις. Τα μικρά παιδιά έχουν άγνοια κινδύνου, όρεξη για εξερεύνηση και συχνά, εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόληψη, η κατάληξη είναι δυσσάρεστη. Διαβάστε ποιές είναι οι αιτίες δηλητηριάσεων στα παιδιά και πώς μπορείτε να τα προφυλάξετε.

Περισσότερα...

Ζήλεια ανάμεσα στα αδέλφια

Τα αδέλφια, όσα κι αν είναι, ζουν σε μια οικογένεια γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να μοιραστούν τον χρόνο των γονιών τους, την προσοχή τους, καθώς επίσης τον χώρο και τα  αντικείμενα του σπιτιού. Όποιοι κι αν είναι οι συνδυασμοί σε ηλικίες και φύλο, ανάμεσα στα διάφορα συναισθήματα που αναπτύσσονται ανάμεσα στα αδέλφια, αναπόφευκτα υπάρχει και η ζήλεια. 

Περισσότερα...

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...