Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Για παιχνιδιάρικα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Οι  μετακινήσεις ή τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τα πιτσιρίκια σας που χοροπηδούν στο πίσω κάθισμα τσιρίζοντας σας φαίνονται ένας μικρός εφιάλτης; Αφού σας θυμίσουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει πάντοτε να είναι δεμένα με ασφάλεια στο κατάλληλο σύστημα συγκράτησης που ορίζεται για την ηλικία τους, θα σας προτείνουμε μερικούς τρόπους και δραστηριότητες, ώστε η ζωή στο αυτοκίνητο, τόσο για εσάς όσο και για τα μικρά σας, να γίνει πιο ευχάριστη και διασκεδαστική.

Περισσότερα...

Τα απρόοπτα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη περίοδος γεμάτη ευχαρίστηση, ήλιο και θάλασσα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας χαλάσει την υπέροχη διάθεση, εκτός… από κάποια απρόοπτα! Δυστυχώς, τα ατυχήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν κάνουν διακοπές όπως εμείς και ίσως έρθουν να μας συναντήσουν. Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις διακοπές μας;

Περισσότερα...

Αυτοκίνητο και ασφάλεια

Σε μια εποχή που οι αποστάσεις μεγαλώνουν και ο χρόνος μας περιορίζεται, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το πρόγραμμα των παιδιών μας, όλες σχεδόν οι μετακινήσεις γίνονται με το αυτοκίνητο. Πόσο, όμως, έχουμε κατανοήσει ότι ο μικρός μας επιβάτης ανήκει σε μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη κατηγορία και ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σοβαρά το θέμα της ασφάλειάς του στις μετακινήσεις;

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του μωρού 0 – 6 μηνών

Από τη γέννηση μέχρι και τον 6ο μήνα, το βρέφος έχει διανύσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια πορεία ανάπτυξης. Έτσι, μέσα σε έξι μόλις μήνες, το βρέφος που σας χαμογελάει με λατρεία καθισμένο στο καρεκλάκι του, λίγο θυμίζει το κουλουριασμένο νεογνό με τα κλειστά ματάκια που γνωρίσατε μετά τη γέννησή του!

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του μωρού 6 – 12 μηνών

Κατά το δεύτερο εξάμηνο της ζωής του μωρού, οι αναπτυξιακές αλλαγές εξακολουθούν να είναι εμφανείς. Στο τέλος των 12 μηνών τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να περπατήσουν και έχουν πει την πρώτη τους λεξούλα.

Περισσότερα...

Ύπνος και προβλήματα με το βρέφος σας

Ο ύπνος του βρέφους
Συχνά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς με το νεογέννητο μωρό τους είναι η έλλειψη ύπνου. Το βρέφος συχνά ξυπνάει μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φάει ή και απλώς για να κλάψει και γενικά δείχνει να ακολουθεί ένα καθαρά  δικό του πρόγραμμα ύπνου-ξύπνιου, χωρίς να συμπονά διόλου τη μαμά που έχει αποκτήσει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια που δε λένε να φύγουν ή τον μπαμπά που πηγαίνει συνέχεια καθυστερημένος στο γραφείο και κοντεύει να τον πάρει ο ύπνος στην καρέκλα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...