0 - 12 μηνών

Τροφική δηλητηρίαση στα παιδιά

H τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών, τόσο σε ενηλίκους όσο και παιδιά, δεν είναι όμως ένα τόσο συχνό πρόβλημα συγκριτικά με τις απλές ιογενείς γαστρεντερίτιδες οι οποίες προκαλούν παρόμοια συμπτώματα και μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα στο σχολικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Μητρική γλώσσα - όλα ξεκινούν από την κοιλιά της μαμάς!

H μητρική γλώσσα είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που μάθαμε να μιλάμε επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μία συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Είναι η γλώσσα που ακούγαμε να μιλάει η μητέρα μας όταν βρισκόμασταν ακόμη στη μήτρα της και αργότερα η γλώσσα στην οποία μας καλωσόριζε στον κόσμο και χρησιμοποιούσε στα πρώτα λόγια αγάπης της.

Περισσότερα...

Το παιδί μας… δαγκώνει!

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για μωρά ή νήπια να δαγκώνουν, είτε τα συνομήλικα παιδιά είτε τους γονείς τους, ωστόσο είναι αρκετά δυσάρεστο και σας κάνει να αισθάνεστε πολύ άσχημα, είτε είστε γονιός του θύτη είτε του θύματος. Εάν το παιδί σας έχει εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά, δείτε τι μπορεί να την προκαλεί και πώς μπορείτε να την ελέγξετε. 

Περισσότερα...

Πώς παίζουν τα μωρά μεταξύ τους;

Ξεκινάτε με χαρά μαζί με το 8 μηνών μωράκι σας για να συναντήσετε τη φίλη σας, που έχει κι εκείνη ένα μωρό περίπου στην ίδια ηλικία, ελπίζοντας ότι τα μωράκια θα παίξουν μαζί κι εσείς θα χαρείτε να τα βλέπετε συζητώντας ευχάριστα με τη φίλη σας. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ακριβώς έτσι... Γιατί τα μωρά σας δεν δείχνουν τόσο ενθουσιασμένα και δεν φαίνεται να απολαμβάνουν το ένα την παρέα του άλλου;

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...