0 - 12 μηνών

Η παιδική παχυσαρκία «ένοχη» και για υπνική άπνοια

Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ ανησυχητικά. Ολοένα και περισσότερες έρευνες τη συνδέουν με πολλά ζητήματα υγείας, ακόμα και με διαταραχές στον ύπνο.

Περισσότερα...

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

Δυσκοιλιότητα στα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί αρκετά μωρά και παιδιά και προβληματίζει τους γονείς. Ας δούμε όλα όσα σχετίζονται με το πρόβλημα, τρόπους αντιμετώπισης, πρόληψης και πότε πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του παιδιάτρου.

Περισσότερα...

Το δεύτερο παιδί στην οικογένεια

Το δεύτερο παιδί, προκαλεί συχνά τη ζήλεια του μεγαλύτερου και δεν έχει ποτέ την αποκλειστικότητα που έζησε το πρωτότοκο. Έρχεται στον κόσμο και πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να διεκδικήσει χρόνο και αγάπη από τους γονείς του.

Περισσότερα...

Συνέπειες της έλλειψης ύπνου στα παιδιά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ποιές, όμως, είναι οι συνέπειες από την έλλειψη ύπνου ή την κακή ποιότητα ύπνου στη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και στην ομαλή ανάπτυξή του;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...