Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Ιδέες για νόστιμο και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

Το πιτσιρίκι σας  βαρέθηκε να τρώει το ίδιο τοστ κάθε μέρα και διαμαρτύρεται; Θέλετε να αποφύγετε τα σνακ που είναι γεμάτα θερμίδες και άδεια από θρεπτικές ουσίες; Σας ανησυχεί που το παιδί δεν τρώει τίποτα  όσο είναι στο σχολείο; Θέλετε να του δώσετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό μαζί του, αλλά έχετε πολύ λίγο χρόνο να αφιερώσετε στην προετοιμασία του; Ας δούμε κάποιες ιδέες για μερικά εύκολα εναλλακτικά μενού!

Περισσότερα...

Γιατί τα παιδιά μας είναι ανικανοποίητα;

Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν συχνά τους γονείς της σημερινής εποχής είναι ότι τα παιδιά τους, παρόλο που έχουν στη διάθεσή τους πλήθος αγαθών, πολύ ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, άφθονους τρόπους ψυχαγωγίας και πληθώρα παιχνιδιών δείχνουν να μην είναι ευχαριστημένα. Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο και «τα πάντα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετά.

Περισσότερα...

Το ξύλο βγήκε πράγματι απ’ τον παράδεισο;

Το ζήτημα της πειθαρχίας είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επίπονα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά κυρίως για τους γονείς, που αναλαμβάνουν το ρόλο της διαπαιδαγώγησής τους. Ιδιαίτερα μετά την «τρομερή ηλικία των δύο» όπως την αποκαλούν συχνά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νηπιακής και προσχολικής ηλικίας, συχνά οι γονείς φτάνουν να αισθάνονται τρομερή κούραση, καμιά φορά και απελπισία, προσπαθώντας να επιβάλλουν την τάξη στα μικρά ανυπότακτα πιτσιρίκια τους. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά κάθε μία από αυτές μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη σωστή συμπεριφορά του παιδιού σας.

Περισσότερα...

Πρωινό – το πιο σημαντικό γεύμα

Το πρωινό είναι γνωστό πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά συχνά δεν του δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται. Η βιασύνη, η νύστα και πολλές φορές οι γκρίνιες των μικρών, βάζουν το πρωινό σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται, όμως, για μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια που αξίζει τον κόπο να μάθετε στα παιδιά σας.

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία - η επιδημία του 21ου αιώνα

Είναι γνωστό πως στον δυτικό κόσμο η παχυσαρκία αποτελεί τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, που χαρακτηρίστηκε ακόμα και ως «επιδημία». Επίσης, είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου ΙΙ και ότι συνδέεται με πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Περισσότερα...

Μικρές αλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή

Οι μαμάδες συχνά αναρωτιούνται πώς μπορούν να κάνουν τα γεύματα των παιδιών και όλης της οικογένειας πιο υγιεινά, χωρίς όμως να χρειαστεί να διαθέσουν περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο τους και χωρίς να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στη γεύση των φαγητών τους. Στην έγνοια τους για το ποιές θα μπορούσαν να είναι καλύτερες διατροφικές επιλογές, έρχονται να προστεθούν και οι απαιτήσεις των παιδιών, που όταν το φαγητό δεν είναι του γούστου τους, είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε αποχή από το τραπέζι και επιδρομή στο απέναντι περίπτερο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...