Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων για τις γιορτές

Για να χαρείτε τις γιορτές χωρίς... απρόοπτα, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων όπως μας τις παρέχει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος:

Περισσότερα...

Πώς θα παραμείνουν υγιή τα παιδιά σας αυτό το χειμώνα

Οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν και το κρυολόγημα, όπως και πολλές ιώσεις χτυπούν την πόρτα μας πιο συχνά τώρα το χειμώνα. Δείτε πώς μπορείτε με απλές κινήσεις να θωρακίσετε την υγεία των παιδιών σας για να παραμείνουν υγιή όλο το χειμώνα!

Περισσότερα...

Παιχνίδια για διασκεδαστική γυμναστική με το παιδί σας!

Ξέρατε ότι απλά και αγαπημένα παιχνίδια είναι εξαιρετικά εργαλεία για την κίνηση του παιδιού και τον συντονισμό των κινήσεών του; Δείξτε του, παίξτε μαζί του, κινηθείτε, ιδρώστε, γυμναστείτε, εξελιχθείτε και… πάνω από όλα διασκεδάστε!

Περισσότερα...

Πηγαίνοντας στο σχολείο με ασφάλεια

Τα παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο τους με αυτοκίνητο, με σχολικό, με ποδήλατο, με τα πόδια, συνοδευόμενα ή όχι από κάποιον μεγαλύτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο μέλημα στη μετακίνηση προς και από το σχολείο θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους.

Περισσότερα...

Η ανοιχτή τηλεόραση δημιουργεί προβλήματα ακόμη κι όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν

Η ανοιχτή τηλεόραση διασπά την προσοχή των παιδιών ακόμη κι όταν δεν την παρακολουθούν, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, στην οποία αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στην τηλεόραση πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Πράγματι, μπορεί να μην παρακολουθούν ή να κοιτάζουν στην τηλεόραση, αλλά μια ανοιχτή τηλεόραση στο παρασκήνιο είναι θόρυβος και ένα έντονο ερέθισμα που παρεμβαίνει στην ανάπτυξη και τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα...

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...