Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Νωρίς στο κρεβάτι για αδύνατα παιδιά

Μέχρι τώρα, μελέτες είχαν αποδείξει ότι ο επαρκής ύπνος βοηθά τη διατήρηση του σωστού βάρους, ενώ ο ελλιπής ύπνος σχετίζεται με την παχυσαρκία. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη σημασία η ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στο κρεβάτι και η ώρα που ξυπνούν το πρωί.

Περισσότερα...

Οι φίλοι είναι το «κλειδί» για τη φυσική δραστηριότητα

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι ένα βασικό ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία είναι η παχυσαρκία που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να κινούνται περισσότερο, να έχουν φυσική δραστηριότητα και στην καλύτερη περίπτωση να αθλούνται συστηματικά.

Περισσότερα...

Δημιουργική κίνηση για παιδιά

Μια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά είναι η "Δημιουργική Κίνηση". Τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο έκφρασης και με τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουν σωματικές, συναισθηματικές και αντιληπτικές ικανότητες.

Περισσότερα...

Το φαγητό «απ’ έξω» παχαίνει τα παιδιά

Φαγητά απ’ έξω, που τα παιδιά τρώνε είτε όταν βρίσκονται στο σχολείο, στη βόλτα ή σε φίλους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο;

Να αφήσω το παιδί μου να έχει τηλεόραση στο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο ή όχι; Ίσως είναι ένα ερώτημα που σας έχει απασχολήσει και πιθανότατα να έχετε δεχτεί πιέσεις και από το παιδί σας για να του επιτρέψετε να έχει στο δωμάτιό του μια τηλεόραση. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε, σκεφτείτε καλά και λάβετε υπόψη και τις επιστημονικές έρευνες που αναφέρουν ότι τα παιδιά που έχουν στο δωμάτιό τους τηλεόραση είναι πιο πιθανό να απομακρύνονται από υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η φυσική άσκηση, η σωστή διατροφή και ο επαρκής ύπνος.

Περισσότερα...

Το "δύσκολο" παιδί

Αν και κάθε παιδί είναι μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα, θα μπορούσε κανείς να κάνει πρόχειρα μια γενική κατηγοριοποίηση και να μιλήσει για εύκολα ή δύσκολα παιδιά. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι μια «ταμπέλα», ούτε αξιολογεί τα παιδιά, απλώς περιγράφει μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που συναντά κανείς σε μια ομάδα παιδιών. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα "δύσκολο" παιδί;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...