7 - 12 ετών

Πλαστικά σε μπιμπερό και δοχεία τροφίμων - είναι ασφαλή;

Όπως με καθετί, όταν γινόμαστε γονείς αρχίζουμε να ανησυχούμε περισσότερο, θέλοντας να προστατέψουμε το μωρό ή το παιδί μας από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία του. Έτσι, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, είναι το πόσο ασφαλή είναι τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το φαγητό του μωρού και έρχονται σε επαφή με τις τροφές του.

Περισσότερα...

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να αδυνατίσει

Το ποσοστό παχύσαρκων παιδιών έχει αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, εξαιτίας του συνδυασμού περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραγόντων, όπως η υιοθέτηση λανθασμένων διατροφικών συνηθειών, η μείωση της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και η διαφοροποίηση στη δομή και τη λειτουργία της οικογένειας. H παιδική παχυσαρκία, όμως, προδιαθέτει για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του παιδιού, γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μόλις διαγνωσθεί.

Περισσότερα...

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το θάνατο του παππού ή της γιαγιάς;

Ο θάνατος του παππού και της γιαγιάς αποτελεί συχνά θέμα ταμπού για τους γονείς μικρών παιδιών. Οι γονείς βιώνουν την απώλεια, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις των μικρών παιδιών τους, που τους φέρνουν συχνά σε πολλή δύσκολη θέση και σε αμηχανία.

«Μαμά, που πήγε η γιαγιά;»

«Πότε θα έρθει ο παππούς να με πάει βόλτα στην παιδική χαρά;»

«Μπαμπά, γιατί κλαις;»

Τι μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και πώς να μιλήσετε σε ένα παιδί για το "απαγορευμένο" ζήτημα του θανάτου;

Περισσότερα...

Μάθετε τα πάντα για τα εμβόλια των παιδιών

Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού σας, οι πιο συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο θα γίνονται με μια καλή αφορμή, που δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό του.  

Περισσότερα...

Το δωμάτιο του παιδιού - το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματά του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει,   μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...