7 - 12 ετών

Παιδί και κρυολόγημα

Κρυολόγημα, γρίππη, ιώσεις, όλες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ας δούμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το «κοινό κρυολόγημα» και την αντιμετώπιση του.

Περισσότερα...

Μαθησιακές δυσκολίες - ποιά παιδιά αφορά;

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» είναι αρκετά γενικός και συχνά προβληματίζει τους γονείς, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά τους δυσκολεύονται στο σχολείο ή στο διάβασμα. Τι ακριβώς σημαίνει και πώς θα καταλάβουν εάν αφορά το παιδί τους;

Περισσότερα...

Ο πυρετός στα μωρά και τα παιδιά

Συνήθως, ο πυρετός είναι το πρώτο σημάδι εμφάνισης ενός προβλήματος υγείας, που στην καλύτερη περίπτωση, που ισχύει τις περισσότερες φορές, είναι μια παροδική ίωση, ενώ στη χειρότερη περίπτωση είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη. Επειδή οι ιώσεις και ο πυρετός είναι μια συχνή πραγματικότητα ειδικά το χειμώνα, ας δούμε τι συμβαίνει όταν έχουν πυρετό τα πιτσιρίκια μας.

Περισσότερα...

Όταν το παιδί δεν θέλει ή φοβάται να πάει στο σχολείο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα παιδιά να περνούν μια φάση κατά την οποία αρνούνται με επιμονή να πάνε στο σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, εννοούμε παιδιά σε ηλικία που μιλούν και εκφράζουν αυτή την άρνηση, συχνά με έντονο τρόπο.

Παρακάτω σας δίνουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς ο γονιός μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση σχολικής άρνησης ή σχολικής φοβίας.

 

Περισσότερα...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Ακόμη μία έγνοια που έχουν οι μαμάδες με την έναρξη του σχολικού έτους είναι ότι τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια, θα ταλαιπωρηθούν από τις ιώσεις που με τόση ευκολία μεταδίδονται στις σχολικές αίθουσες. Εδώ, θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε όσο γίνεται τον κίνδυνο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...