7 - 12 ετών

Τα απρόοπτα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη περίοδος γεμάτη ευχαρίστηση, ήλιο και θάλασσα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας χαλάσει την υπέροχη διάθεση, εκτός… από κάποια απρόοπτα! Δυστυχώς, τα ατυχήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν κάνουν διακοπές όπως εμείς και ίσως έρθουν να μας συναντήσουν. Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις διακοπές μας;

Περισσότερα...

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

Τηλεόραση: φίλος ή εχθρός;

Η τηλεόραση, όχι ως συσκευή, αλλά ως επικοινωνιακό μέσο, λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα επίσημα το 1966, έγινε έγχρωμη το 1979 και το 1987 η κρατική τηλεόραση παύει να μονοπωλεί τις οθόνες μας και ξεφυτρώνουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που διαμόρφωσαν εκείνοι κυρίως το τοπίο μέχρι σήμερα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο, που η ύπαρξη της τηλεόρασης είναι τόσο αυτονόητη, όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα και το τρεχούμενο νερό και στα σπίτια που ζουν, υπάρχει από μία συσκευή τηλεόρασης σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Επίσης, υπάρχει και ο «κολλητός φίλος» της τηλεόρασης, δηλαδή η συσκευή για τα DVD και τα μακρινά ξαδέρφια της, που είναι οι υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα...

Τα παιδιά και το χρήμα σήμερα

Ζούμε σε μία εποχή, που το χρήμα έχει πολύ βασικό ρόλο στη ζωή μας. Αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο για να αποκτήσουμε σχεδόν οτιδήποτε, αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, φάρμακα για την υγεία μας, αλλά και καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες που αφορούν την ψυχαγωγία και τη διασκέδασή μας, μέσα και έξω από το σπίτι μας.

Περισσότερα...

Το ξύλο βγήκε πράγματι απ’ τον παράδεισο;

Το ζήτημα της πειθαρχίας είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επίπονα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά κυρίως για τους γονείς, που αναλαμβάνουν το ρόλο της διαπαιδαγώγησής τους. Ιδιαίτερα μετά την «τρομερή ηλικία των δύο» όπως την αποκαλούν συχνά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νηπιακής και προσχολικής ηλικίας, συχνά οι γονείς φτάνουν να αισθάνονται τρομερή κούραση, καμιά φορά και απελπισία, προσπαθώντας να επιβάλλουν την τάξη στα μικρά ανυπότακτα πιτσιρίκια τους. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά κάθε μία από αυτές μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη σωστή συμπεριφορά του παιδιού σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...