7 - 12 ετών

Η δύναμη της επιβράβευσης

Τα παιδιά σε κάθε ηλικία επιζητούν, είτε μας το δείχνουν είτε όχι, την αποδοχή και την επιδοκιμασία των άλλων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτά η γνώμη που έχουν για εκείνα οι γονείς και αργότερα οι δάσκαλοι και οι φίλοι τους. Ο έπαινος και η επιβράβευση είναι εξαιρετικά ευχάριστες εμπειρίες που προσφέρουν στο παιδί δυνατά συναισθήματα σιγουριάς, χαράς, ικανοποίησης, ευχαρίστησης και υγιούς υπερηφάνειας.

Περισσότερα...

Παιχνίδια για ομάδα με πολλά παιδιά

Είτε είστε γονιός και βρεθήκατε σε γιορτή ή εκδρομή με μια μεγάλη παρέα, είτε παιδαγωγός και έχετε μια ομάδα παιδιών στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο, ρίξτε μια ματιά στα παιχνίδια που σας προτείνουμε παρακάτω για να διασκεδάσετε τους ορεξάτους μπόμπιρες.

Περισσότερα...

Διασκεδαστικά παιχνίδια για εξωτερικό χώρο

Οι βόλτες και οι εκδρομές στην εξοχή με την οικογένεια και φίλους είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία τώρα που είναι καλός ο καιρός και ταυτόχρονα μια αφορμή για έντονη δραστηριότητα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα στην ύπαιθρο, να παίξουν μπάλα και κυνηγητό και να δείτε τα μαγουλάκια τους να κοκκινίζουν όλο ζωντάνια.

Περισσότερα...

Όταν τα κυριεύει η ντροπή…

Κρύβεται πίσω από τα πόδια της μαμάς του, μένει αμίλητο όταν το ρωτούν τι κάνει, κοιτάζει το πάτωμα ή τους γονείς του και τα μάγουλά του κοκκινίζουν. Δεν πλησιάζει τα άλλα παιδιά στο πάρτι, ενώ λέει στη μαμά να ζητήσει το αναψυκτικό του. Τα χέρια του σφίγγουν σε γροθιές ή παίζουν αδέξια με τα ρούχα του. Οι παραπάνω συμπεριφορές  ανήκουν σε ένα παιδί που βιώνει ένα «μίγμα» συναισθημάτων, όπως ανησυχία, άγχος, διέγερση, νευρικότητα, ένταση, ενδιαφέρον, ανασφάλεια, διστακτικότητα. Αντιφατικά συναισθήματα, που «αναμιγνύονται» και δίνουν το συναίσθημα που έχουμε ονομάσει «ντροπή».

Περισσότερα...

Μικρές αλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή

Οι μαμάδες συχνά αναρωτιούνται πώς μπορούν να κάνουν τα γεύματα των παιδιών και όλης της οικογένειας πιο υγιεινά, χωρίς όμως να χρειαστεί να διαθέσουν περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο τους και χωρίς να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στη γεύση των φαγητών τους. Στην έγνοια τους για το ποιές θα μπορούσαν να είναι καλύτερες διατροφικές επιλογές, έρχονται να προστεθούν και οι απαιτήσεις των παιδιών, που όταν το φαγητό δεν είναι του γούστου τους, είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε αποχή από το τραπέζι και επιδρομή στο απέναντι περίπτερο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...