7 - 12 ετών

5 λόγοι για να αφήσετε το παιδί σας να χάσει

Κάνετε ότι δεν θυμάστε  πού είναι κρυμμένα τα ζευγαράκια στο memory; Κάνετε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση στο σκάκι; Δίνετε επίτηδες λάθος απάντηση σε ερωτήσεις γνώσεων;  Όλα τα κάνετε για να κερδίσει το παιδί σας και να νιώσει την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια της νίκης. Αυτές οι μικρές «ζαβολιές» για χάρη του παιδιού από τους ίδιους τους γονείς είναι θεμιτές, αλλά πότε το παρακάνουμε και ποιό είναι το όριο; Και τι θα κερδίσει το παιδί σας, εάν το αφήσετε να χάσει;

Περισσότερα...

Ψείρες - οδηγός επιβίωσης για γονείς

Οι ψείρες επισκέπτονται τόσο συχνά τα παιδιά, όσο και οι ιώσεις, οπότε το καλύτερο είναι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της επίσκεψής τους και ταυτόχρονα να οπλιστούμε με ψυχραιμία και τα κατάλληλα μέσα για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά!

Περισσότερα...

Πότε αλλάζουν τα πρώτα δόντια τα παιδιά;

Περίπου στην ηλικία των 6 ετών, τα πρώτα δοντάκια αρχίζουν να κουνιούνται και να πέφτουν, αφήνοντας να προβάλλουν τα νέα δόντια του παιδιού, που θα το συντροφεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Περισσότερα...

Οι έφηβοι μπορούν να είναι υπεύθυνοι για την υγεία τους

Οι έφηβοι ζητούν από τους μεγάλους περισσότερα δικαιώματα και συχνά θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη του εαυτού τους. Ένα σημαντικό κομμάτι που τους αφορά είναι το ζήτημα της υγείας τους και θα είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο να το αναλάβουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι.

Περισσότερα...

Σκασμένα χείλη το χειμώνα

Ο ξηρός αέρας του χειμώνα προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών, ακόμη και στα παιδιά. Όταν συμβαίνει αυτό, το παιδί συνήθως γλείφει τα χείλη του για να τα υγράνει, με αποτέλεσμα, όμως να σκάσουν ακόμη περισσότερο. Πολλές φορές, έτσι, τα χείλη πονούν, σκάνε και συχνά ματώνουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...