7 - 12 ετών

Προβλήματα ύπνου στα παιδιά και τους εφήβους

Οι διαταραχές ύπνου στην παιδική ηλικία έχουν λιγότερο μελετηθεί απ’ ότι εκείνες των ενηλίκων.  Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής και ταξινόμησης. Οι δυσκολίες στην μελέτη των προβλημάτων ύπνου στην παιδική ηλικία προέρχονται από το γεγονός ότι οι γονείς και συχνά οι ειδικοί, τις θεωρούν μεταβατικές που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν.  Το ίδιο το παιδί δεν παραπονείται και δεν ζητάει βοήθεια και θα πρέπει να περιμένουμε την εφηβεία για να εκφραστούν τα υποκειμενικά ενοχλήματα.

Περισσότερα...

Η δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Κατά την προσχολική ηλικία, την ηλικία δηλαδή των 3 έως 6 ετών, παρατηρείται μια έκρηξη ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να εκτελούν αρκετές δραστηριότητες μόνα τους και διαρκώς εξελίσσονται σε τομείς όπως είναι η κίνηση και η επιδεξιότητα των χεριών και των δαχτύλων τους.

Περισσότερα...

Έχει το παιδί σας χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Η αυτοεκτίμηση είναι ένα από τα πολύ βασικά εφόδια στη ζωή κάθε ανθρώπου και οι βάσεις της μπαίνουν στην παιδική ηλικία. Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει μάλλον χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Περισσότερα...

Ο βήχας του παιδιού

Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στις αρρώστιες των παιδιών. Τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, αλλά οπωσδήποτε είναι αρκετά ενοχλητικός για ένα μικρό παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βήχας είναι ένα υγιές και σημαντικό αντανακλαστικό, που προστατεύει τις αναπνευστικές οδούς. 

Περισσότερα...

Βοηθήστε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)

Η παρενόχληση των μαθητών, ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying έχουν πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις, ώστε να πρόκειται για ένα πρόβλημα που υφίστανται περίπου 1 στα 5 παιδιά, ιδιαίτερα στην προεφηβεία και εφηβεία. Γονείς και εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πλέον το πρόβλημα και όλοι προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία. Τι μπορείτε να κάνετε προληπτικά ως γονείς;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...