Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Ο ΣΕΓΑΣ τιμά τους συγγραφείς του βιβλίου «Μαραθώνιος Ονείρων»

Την Τρίτη 1 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τους αθλητές συγγραφείς ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ και ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ για την συγγραφή του βιβλίου τους ''ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ'',  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ και αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης του πρόσφατου Χρυσού Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Περισσότερα...

«Διαφορετικότητα και επικοινωνία» σεμινάριο για ενήλικες

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων στο πλαίσιο των Σεμιναρίων-Εργαστηρίων Προσωπικής Ανάπτυξης  και Αυτογνωσίας για την κατανόηση και τη βελτίωση των σχέσεων μας με τους άλλους, πραγματοποιεί το σεμινάριο «Διαφορετικότητα και επικοινωνία: "Ο πύργος της Βαβέλ" Μία έννοια με χίλια πρόσωπα».

Υπεύθυνη: Μαρία Μαραγκοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνική Λειτουργός, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

Η παρουσία του διαφορετικού άλλου στο σπίτι (σχέσεις συζύγων, γονιών – παιδιών, αδερφών), στο σχολείο (διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικά παιδιά), στις συντροφικές ή φιλικές σχέσεις γίνεται η αιτία για συγκρούσεις και δυσκολία αρμονικής συμβίωσης. Στόχος αυτής της παρέμβασης ο καθορισμός της διαφορετικότητας και η ενεργητική θέση στην γνήσια και λειτουργική αξιοποίηση του άλλου όχι ως απειλή, αλλά ως πλούτος να αναδείξουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τις σχέσεις μας.

Περισσότερα...

Βιβλιοπαρουσίαση και οικολογικό εργαστήρι από τις Εκδόσεις Ακρίτας

Oι Εκδόσεις Ακρίτας πραγματοποιούν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πηνελόπης Μωραϊτου «Αρτεμάκης και Ρωξάνθη, μια οικολογική ιστορία αγάπης», το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, τηλ. 210-3247678). Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της με διαδραστικό τρόπο και θα ακολουθήσει εργαστήριο ανακύκλωσης με τα παιδιά.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Αρτεμάκης και η Ρωξάνθη είναι δύο πανέμορφα δέντρα, δύο αγαπημένοι φίλοι που μεγαλώνουν μαζί στην κορυφή του λόφου πλάι στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Στην παρέα τους και η κυρία Σνομπ η σκιουρίνα, ο Μεμάς το ρακούν, ο τρελο-τζίτζικας ο Τζιοβάνι Τζιτζιρότι μα και ο ροκάς ο Τίκι-Τάκα ο δρυοκολάπτης. Όμως ξαφνικά ένα βράδυ η Ρωξάνθη εξαφανίζεται! Ποιός κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη αυτή εξαφάνιση; Μια ιστορία γεμάτη μηνύματα αγάπης προς το περιβάλλον, πίστης στη φιλία και στο ανεκτίμητο δώρο της ζωής. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2011

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» - εκδήλωση και συμβουλές από τη Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού

Η ασφάλεια των χρηστών στον απρόσωπο χώρο του Διαδικτύου είναι κάτι που απασχολεί έντονα το κοινό τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όταν οι χρήστες είναι παιδιά. Με σκοπό να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση, η Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού διοργάνωσαν μια εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».

Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2011, οι μαθητές μίλησαν για τη σχέση τους με το διαδίκτυο,  αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τη ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, ενώ προσφέρθηκαν χρήσιμες συμβουλές ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Περισσότερα...

«Η Λίμνη το σκασε» - νέα κουλοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Φούρνος

Νέα κουκλοθεατρική παράσταση «Η Λίμνη το σκασε» από του Κουκλοθέατρο Καραμπόλα για παιδιά από 4 ετών, για 6 μόνο παραστάσεις από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου στο Θέατρο Φούρνος.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...