Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον, Ιούνιος 2010

Για άλλη μία φορά τα παιδιά αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας οργανώνει ένα Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον με θέμα «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη» που θα διεξαχθεί από 1 έως 10 Ιουνίου 2010.

Το συνέδριο οργανώνεται με την υποστήριξη της UNESCO, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE) και του γαλλο-ελβετικού Ιδρύματος FPH (Fondation Charles Léopold Mayer pour le Progrès de l’Homme) και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι χώρες του ΟΗΕ μέσω των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας, σε επίπεδο Σχολείου. Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Πόλις» είναι το συντονιστικό όργανο για την αποστολή της Ελλάδας.

Τα Σχολεία που λαμβάνουν μέρος διενεργούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με έμφαση στην ευθύνη του καθενός σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και διαμορφώνουν μια Χάρτα των Ευθυνών, μια διακήρυξη για τη δέσμευση των παιδιών να αναλάβουν την ευθύνη για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Διαβάστε τη ΧΑΡΤΑ ΕΥΘΥΝΩΝ "ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" που συνέταξαν τα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στη διεύθυνση
http://sites.google.com/site/confint2010gr/charta-euthynon-as-phrontisoume-ten-ellada

Στο Διεθνές Συνέδριο παρουσιάζεται το υλικό των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν και η Χάρτα Ευθυνών. Η Ελληνική Συμμετοχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την περίοδο που διενεργείται το Συνέδριο διεξάγονται σχολικές εξετάσεις, θα αποστείλει το υλικό της, αλλά δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Από το 2005 η Βραζιλία διοργάνωνε σε εθνικό επίπεδο το Συνέδριο με τη συμμετοχή περίπου δέκα χιλιάδων σχολείων της χώρας που διενέργησαν περιβαλλοντικά προγράμματα και η μεγάλη επιτυχία του θεσμού οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να διοργανώσει ένα αντίστοιχο Διεθνές Συνέδριο και να καλέσει όλες τις χώρες του ΟΗΕ να συμμετάσχουν μέσω των σχολείων τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον το 2010 θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (στα αγγλικά) στη διεύθυνση http://confint2010.mec.gov.br/en/index.php

 

Παιδικό Μουσείο – Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου 2010

Στο Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, ώστε να μαθαίνουν διασκεδαστικά μέσα από το παιχνίδι. Λειτουργούν κάθε Σάββατο και Κυριακή και επαναλαμβάνονται στις 11.00πμ, 12.00μμ, 13.00μμ, 14.00μμ με διάρκεια 45 λεπτών. Το πρόγραμμα για τον Μάΐο 2010 είναι το παρακάτω:

Περισσότερα...

Πάσχα & Άνοιξη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει Εικαστικά Εργαστήρια με θέμα Πάσχα – Άνοιξη 2010. Σκοπός είναι να πειραματιστούν τα παιδιά με υλικά και τεχνικές και η φαντασία τους να τα οδηγήσει να αναπτύξουν τα θέματα των εργαστηρίων. Τα εργαστήρια έχουν τα παρακάτω θέματα στις αντίστοιχες ημερομηνίες:


Βλέπω από το ανοιχτό παράθυρο…

 …ένα τραπέζι με πολύχρωμα πασχαλινά αυγά
 Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου  2010, για παιδιά Νηπ., Α΄-Β΄Δημ.
 Μ. Τετάρτη  31 Μαρτίου 2010, για παιδιά  Γ-Στ΄Δημ.
 
 …ένα λιβάδι με λουλούδια
 Τρίτη 6 Απριλίου 2010, για παιδιά Νηπ., Α΄-Β΄Δημ.
 Τετάρτη 7 Απριλίου 2010, για παιδιά  Γ-Στ΄Δημ.
 
 …ένα δάσος με πεταλούδες
 Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 για παιδιά Νηπ., Α΄-Β΄Δημ.
 Παρασκευή 9 Απριλίου 2010, για παιδιά  Γ-Στ΄Δημ.


Τα Εικαστικά εργαστήρια πραγματοποιούνται στις 10.30-12.30 και για δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στη Γραμματεία του Μουσείου τις ώρες 10.00-14.00 από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 στα 210-3312621, 210-3312750. Κόστος συμμετοχής: 10 € , τα δυο παιδιά έκπτωση 10%. Διεύθυνση: Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής,  Πλάκα. Ιστότοπος: www.childrensartmuseum.gr

 

Πάσχα & Άνοιξη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει Εικαστικά Εργαστήρια με θέμα Πάσχα – Άνοιξη 2010. Σκοπός είναι να πειραματιστούν τα παιδιά με υλικά και τεχνικές και η φαντασία τους να τα οδηγήσει να αναπτύξουν τα θέματα των εργαστηρίων.

Περισσότερα...

3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

H 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου 2010 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι. Φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Γαλλία. Στην έκθεση συμμετείχαν 75 εκδότες και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, διήγηση παραμυθιών, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια και ομιλίες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα και να ξεφυλλίσουν τις νέες και παλαιότερες εκδόσεις παιδικών βιβλίων και να συμμετάσχουν στις διάφορες εκδηλώσεις. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή η συμμετοχή των επισκεπτών ιδιαίτερα μεγάλη. Την έκθεση διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο θεσμός που πραγματοποιείται μόλις για 3η φορά δείχνει ότι ελκύει όλο και περισσότερους γονείς και παιδιά και τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στο βιβλίο.