Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Ημέρα του Παιδιού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με δωρεάν είσοδο

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 είναι η Ημέρα του Παιδιού και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποφάσισε να τη γιορτάσει με τους μικρούς του φίλους, καλώντας τους σε μία επίσκεψη με ελεύθερη είσοδο! Έτσι, όσα παιδιά έως 12 ετών επισκεφτούν το πάρκο αυτή την ημέρα, δεν θα πληρώσουν είσοδο!

Περισσότερα για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας εδώ.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα Παζάρια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

Η γνωστή εθελοντική οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει και φέτος Χριστουγεννιάτικα Παζάρια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση του έργου του. Προσκαλεί όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους να τα επισκεφτούν για να στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά και για να διασκεδάσουν στις εκδηλώσεις που θα συμβαίνουν παράλληλα.

Στα Χριστουγεννιάτικα Παζάρια οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά είδη του οργανισμού, όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά, λευκά είδη και άλλα χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς και να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεών του πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, παζάρια πραγματοποιούνται στις παρακάτω περιοχές:

 

Περισσότερα...

Φτιάξε τη δική σου Φάτνη για τα Χριστούγεννα

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων υποδέχεται τα Χριστούγεννα και καλεί τους μικρούς του φίλους στο Χριστουγεννιάτικο δημιουργικό εργαστήρι με θέμα «Φτιάξε τη δική σου Φάτνη για τα Χριστούγεννα».

Τα παιδιά θα δουν αρχικά πώς παριστάνουν διάφορες τέχνες, όπως η ζωγραφική και η γλυπτική, τη Φάτνη της Γέννησης του Χριστού, και στη συνέχεια θα φτιάξουν με πλαστελίνη και άλλα απλά υλικά τη δική τους Φάτνη για τα Χριστούγεννα, για να τη στολίσουν κάτω από το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, διαρκεί 1½ ώρα και υπόσχεται διασκέδαση και δημιουργικότητα μέσα σε ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

 

Περισσότερα...

Κύκλος σεμιναρίων για γονείς με θέμα «Εικόνα εαυτού: Βοηθώντας το παιδί μου να έχει αυτοεκτίμηση»

Το Εκπαιδευτικό τμήμα του Θεάτρου Νέων διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων για γονείς με θέμα «Εικόνα εαυτού: Βοηθώντας το παιδί μου να έχει αυτοεκτίμηση» με εμψυχώτρια την κ. Μαρία Μαραγκοπούλου: Ψυχοθεραπεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός (ΜDΚοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική)

Τα παιδιά και οι νέοι έχουν ανάγκη όσο τίποτα άλλο να νιώθουν ικανοί και άξιοι. Αυτό είναι ίσως η σπουδαιότερη κληρονομιά που μπορούν να πάρουν από τους γονείς τους και το σχολείο. Στο σπίτι όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Τι χρειάζεται να κάνει ο γονιός για να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του παιδιού του; Στον χρήσιμο αυτό κύκλο σεμιναρίων για γονείς θα αναφερθούν οι καλές πρακτικές για αύξηση της κατανόησης και ενδυνάμωση της σχέσης μας με τα παιδιά μας.

Τα εργαστήρια αποτελούνται από τρεις συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών στις ημερομηνίες: 16/12, 23/12 &13/1, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 120€ (έκπτωση 10% για προπληρωμή).

Ο κύκλος σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5125600, www.akademeia.gr

Το mamakid είναι χορηγός επικοινωνίας του Θεάτρου Νέων και του Πολιτιστικού Κέντρου "Ακαδήμεια"

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση «Λόγος εύθραυστος κι αθάνατος» - ταξίδι στον κόσμο της αφήγησης παραμυθιών

Τι είναι παραμύθι; Τι είναι παραμυθάς; Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών είναι μόνο για τα παιδιά; Ή έχουν μέσα σύμβολα και μεγάλες αλήθειες για όλους μας; Η αφήγηση είναι τέχνη; Μυηθείτε στον κόσμο της αφήγησης των παραμυθιών από μία αφηγήτρια που ξέρει να γοητεύει με την αφήγησή της.

Η Λιλή Λαμπρέλλη, αφηγήτρια παραμυθιών, καταθέτει τις προσωπικές της σκέψεις και όσα διδάχτηκε από άλλους παραμυθάδες της προφορικής παράδοσης σε σχέση με την αφήγηση στο βιβλίο της «Λόγος εύθραυστος κι αθάνατος» από τις Εκδόσεις Πατάκη, που θα παρουσιάζεται την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια». Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει και η Χριστίνα Φραγκεσκάκη, εκπαιδευτικός - αφηγήτρια παραμυθιών.

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. ταμείου: 210 5125600

Είσοδος ελεύθερη

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2010

Περισσότερα Άρθρα...