Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

«Έχω δικαίωμα...» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος υποδέχεται το 2011, έτος αφιερωμένο στην Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καλώντας τα παιδιά 5 έως 8 ετών να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι” και στα εργαστήρια με τους γνωστούς εικονογράφους παιδικών βιβλίων Svetlin Vasilev και Πέτρο Μπουλούμπαση.

Αφορμή η έκθεση του Μουσείου με θέμα «Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. Θέλω να…» και το βιβλίο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο «Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να εμπνευστούν από τα άρθρα της για να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης τις εξής ημερομηνίες:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι»
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου - Εργαστήριο εικονογράφησης με τον Svetlin Vasilev
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου - Εργαστήριο εικονογράφησης με τον Πέτρο Μπουλούμπαση
 
Διάρκεια: 17:00 – 19:00
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: στη Γραμματεία του Μουσείου Τρίτη-Παρ. 10.00-14.00 210-3312621, 210-3312750   
Χώρος: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Πλάκα, www.childrensartmuseum.gr
 
Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Νοεμβρίου 2010

Οι ήρωες του TOY STORY 3 στην Αθήνα

Όσοι βρεθείτε στο Εμπορικό Κέντρο Avenue το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, θα συναντήσετε τους αγαπημένους ήρωες Γούντι και Μπαζ για να διασκεδάσετε, να παίξετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους! 

Οι ώρες παιχνιδιών θα είναι μεταξύ 12:00 και 17:00, ενώ στο εμπορικό κέντρο (Λ. Κηφισίας 41-47, Παράδεισος Αμαρουσίου) προσφέρεται δωρεάν στάθμευση.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 19 Νοεμβρίου 2010

"ΜΟΓΛΗΣ" απο το Θέατρο Μαριονέτας "ΓΚΟΤΣΗ"

Μία μοναδική παράσταση μαριονέτας απο το Θέατρο Μαριονέτας "ΓΚΟΤΣΗ" γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για τη φύση, τη φιλία, τη διαφορετικότητα.
Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους!
Η παράσταση είναι ηχογραφημένη σε στούντιο απο ηθοποιούς του θεάτρου.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 60' λεπτά ΚΕΙΜΕΝΑ: Λίλιαν Τσέρτου ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Καραγιάννης ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βίνα Παπαδοπούλου ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: Θανάσης Γκότσης, Γιώτα Μωισιάδου, Μαρίλια Νομικού
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Λιανός, Νίκος Παπαδόπουλος

 

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι γνωστό ότι έχουν στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα παιδιά είναι μία ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες, που την καθιστά περισσότερο ευάλωτη και με μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη να συνταχθούν και να επικυρωθούν πιο συγκεκριμένα τα Δικαιώματα του Παιδιού, με σκοπό να εφαρμοστούν και να γίνουν σεβαστά από όλες τις χώρες παγκοσμίως. 

Έτσι, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου 1989 η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στην Ελλάδα επικυρώθηκε το 1992 με δημοσίευση του πρωτότυπου γαλλικού κειμένου και της ελληνικής μετάφρασης στο ΦΕΚ 192/2.12.92. Δείτε το πλήρες Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως σε μορφή .pdf εδώ.

 

Περισσότερα...

Παιδική κακοποίηση - μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του σήμερα

Μπορεί να ανυπομονούμε για τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αλλά η πραγματικότητα συχνά μας προσγειώνει απότομα. Η Παγκόσμιο Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση στις 19 Νοεμβρίου και η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου μας θυμίζουν έναν σιωπηλό εφιάλτη.

Στην κοινωνία του 21ουαιώνα, επικρατεί σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη ο νόμος ότι υπερισχύει ο πιο δυνατός. Θύματα: οι αδύναμοι. Ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά. Η παιδική κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και στα ελληνικά σπίτια.

Κακοποίηση ενός παιδιού συνιστά η σωματική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, αλλά επίσης η συναισθηματική βία, η εκμετάλλευση και οπωσδήποτε η παραμέληση σε βαθμό που απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο θύτης «ξεσπάει» την οργή του στο θύμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί, καθώς ξέρει ότι είναι πιο δυνατός από αυτό, άρα δεν μπορεί να αμυνθεί, ούτε να τον σταματήσει ή να τον απειλήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Η συναισθηματική κακοποίηση είναι επίσης μία μορφή βίας, που μπορεί να συμβαίνει χωρίς καν ο θύτης να αγγίζει σωματικά το θύμα ή να το χτυπά. Οι συνέπειες στην ψυχική υγεία των παιδιών που υφίστανται συναισθηματική βία είναι πολύ δυσάρεστες και ίσως δεν είναι άμεσα ανιχνεύσιμες όσο εκείνες της σωματικής βίας. Οι άγριες φωνές, οι βρισιές και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε ένα παιδί είναι μία πτυχή της συναισθηματικής κακοποίησης.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...