Παλαιότερα

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" - πρεμιέρα στις 21/11

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς παρέα με τον Μάρτιν, τον άσπρο χήνο, θα ξεκινήσει αυτή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αθηνών.

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και καβάλα σε έναν άσπρο χήνο ακολουθώντας ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια.

 

Περισσότερα...

Χριστούγεννα με αγαπημένες ταινίες Disney

H Disney μας φέρνει τα Χριστούγεννα με αγαπημένες και τρυφερές ιστορίες των ηρώων της στις μικρές μας οθόνες! Από τις 15/11 μπορείτε να απολαύσετε σε DVD τρεις υπέροχους χριστουγεννιάτικους τίτλους για μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά!

 

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΥ

Σειρά: AΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ DISNEY

Είναι Χριστούγεννα λοιπόν αλλά ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι τσο άπληστος που δεν καταλαβαίνει ότι είναι εποχή για καλοσύνη και γενναιοδωρία… Έτσι, παίρνει μαθήματα από τα σοφά φαντάσματα (που δεν είναι άλλα από τον Γκούφι και τον Τζέμινι Κρίκετ) και ακολουθεί το παράδειγμα του υπαλλήλου του Μπομπ Κράτσιτ (δηλαδή του Μίκυ) αλλά και του ανιψιού του Φρεντ (Ντόναλτ) για να μάθει πώς να ανακαλύπτει το πνεύμα των γιορτών. Άλλη μια αγαπημένη συλλογή παραμυθιών που θα φέρει χαρά και ζεστασιά στην καρδιά όλων στο σπίτι σας.

Κυκλοφορεί μεταγλωττισμένο &  με υπότιτλους 

 

Περισσότερα...

Επιμορφωτικό σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Αξιοποιώντας τη δραματική τέχνη και τη δημιουργική κίνηση στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου».

 

Περισσότερα...

Πρεμιέρα παράστασης «Ένα σπίτι παραμύθια» στις 21/11

Στην Παιδική Σκηνή της Μουσικής Θεατρικής Σκηνής «Αθηναΐς» για 2η χρονιά η παράσταση «Ένα σπίτι παραμύθια» θα μας γεμίσει μουσική! 

Πέντε υπέροχα παραμύθια παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό με την επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα, με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων,
ακορντεόν και κρουστών, χάρτινες κούκλες και πολλή πολλή φαντασία! Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».

 

Περισσότερα...

Κύκλος εργαστηρίων ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στον κύκλο εργαστηρίων με τίτλο «ΖωγραφίΖω στο Μουσείο». Πρόκειται για έναν κύκλο εργαστηρίων δημιουργίας και γνωριμίας με την τέχνη.

Συγκεκριμένα, στο εργαστήρι «ΖωγραφίΖω στο Μουσείο», τα παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές του Μουσείου, θα εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης, θα επιλέξουν τα θέματα τους και τελικά θα τα επεξεργαστούν δοκιμάζοντας πολλές τεχνικές και διαφορετικά υλικά.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010 και συνολικά για 6 συναντήσεις, ώρα 10.00 - 13.00, στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...