Παλαιότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια"

Στον Κεραμικό το νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» στεγάζει τέχνη, παιδεία και πολιτισμό. Εκεί, εκτός από την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και νέους, το Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΩΝ οργανώνει από φέτος Δημιουργικά  Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με έμπειρες προσωπικότητες του θεάτρου και ειδικευμένους εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές.

 
Τα εργαστήρια για παιδιά ξεκινούν από την τρυφερή, βρεφική ηλικία των 7 μηνών ενώ προσφέρονται επίσης εργαστήρια για νήπια, μικρά παιδιά και εφήβους. Με τη διοργάνωση αυτών των εργαστηρίων και των σεμιναρίων το Θέατρο Νέων επιθυμεί να συμβάλει με μια δημιουργική, ολοκληρωμένη προσέγγιση στην καλλιέργεια της καλλιτεχνικής παιδείας.
 
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν με έναρξη τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2010:

Περισσότερα...

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας - Προγράμματα Οκτωβρίου 2010

Κάθε Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ., το Μουσείο Συναισθημάτων υποδέχεται τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του για να παίξουν μαζί στην  διαδραστική έκθεση: «Ποιος είμαι εγώ;», και να ανακαλύψουν τις ικανότητες, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα όνειρα, τις επιθυμίες τους και ...    να φτιάξουν τα δικό τους παραμύθι! 

Στη 1.00 μ.μ. έως 2.00 μ.μ ξεκινούν τα εργαστήρια, ενώ κλείνει ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου.

 

Για το μήνα Οκτώβριο τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εξής προγράμματα: 

Περισσότερα...

Σαββατοκύριακο 2 & 3 Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μπορείτε να επισκεφτείτε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα, στο οποίο πραγματοποιούνται τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

Σαββατο-Κυριακή 2 & 3 Οκτωβρίου 2010

«Οι φωλιές των πουλιών» - (παιδιά 3-6 χρόνων)

Μέσα από παιχνίδια αισθήσεων, τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά της φύσης όπως φύλλα, χόρτα, ξύλα, κουκουνάρια, κλαράκια και άλλα υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο κήπο ή δάσος.  Παρατηρούν φωλιές πουλιών από τις συλλογές του μουσείου και κατασκευάζουν με φυσικά υλικά και πηλό, τη δική τους φωλιά για τα πουλιά.

«Ο κόσμος γύρω μας»  - (παιδιά 6-12 χρόνων)

Μέσα από εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να διατυπώσουν υποθέσεις και να καταγράψουν παρατηρήσεις για τον κόσμο στον οποίο ζουν. Προσεγγίζουν φυσικά φαινόμενα και με διασκεδαστικά πειράματα φτιάχνουν το δικό τους «ηφαίστειο».

Περισσότερα...

Κουκλοθέατρο «Το Χωριό της ΑΒ» μόνο τον Οκτώβριο

Το "Χωριό της ΑΒ" από το κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου θα έχουν την ευκαιρία οι μικροί θεατές μόνο τις Κυριακές του Οκτωβρίου!

Οι μικροί θεατές θα συνταξιδέψουν στο  ονειρικό ταξίδι της μικρής Μαργαρίτας στο Αλφαβητοχώρι, θα μάθουν για την διαφωνία φωνηέντων και συμφώνων για την διεκδίκηση της αρχηγίας στο χωριό τους, θα γνωρίσουν τους κατοίκους-γράμματα κι έτσι θα μυηθούν, με ομαλό και ευχάριστο τρόπο, στον κόσμο της γραφής και των γραμμάτων.

Οι επιτραπέζιες κούκλες, τα πρωτότυπα τραγούδια και οι χιουμοριστικοί διάλογοι συνθέτουν μια ευχάριστη και ψυχαγωγική παράσταση για παιδιά από 4 ετών.

Περισσότερα...

«Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα» από τις 3 Οκτωβρίου

Τα γέλια ξαναρχίζουν για όλη την οικογένεια, καθώς ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα έρχεται από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με παλιές και νέες περιπέτειες. Παιδιά από 4 ετών και μεγάλοι θα ξεκαρδίζονται κάθε Κυριακή με νέο έργο, στο θεατράκι «Φιγούρες & Κούκλες», στην Πλάκα.

 

Χώρος: «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ», 1ηΣκηνή, Τριπόδων 30, Πλάκα (μετρό Ακρόπολη), τηλ. για κρατήσεις 210-3227507

Ημέρα & ώρα: κάθε Κυριακή  11.30 π.μ. (νέο έργο κάθε εβδομάδα)

Εισιτήριο:  6 ευρώ

Διάρκεια: 50 λεπτά

Περισσότερα Άρθρα...