Παλαιότερα

«To ταξίδι του αλχημιστή» στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2010 με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του αλχημιστή» για παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων. 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρες 11.00 - 12.30 & 13.00 – 14.30.                      

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία:

  • να εξοικειωθούν με το μουσείο και να γίνει η επίσκεψή τους μια ευχάριστη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους
  • να εφοδιαστούν με τρόπους ανεξάρτητης μάθησης και να ανακαλύψουν στοιχεία για το ρόλο και τη σημασία της αλχημείας και τη σχέση της με τις επιστήμες της χημείας και της ιατρικής
  • να ευαισθητοποιηθούν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και να τις συνδέσουν με τη σύγχρονη ιατρική
  • να εξελιχθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, έρευνα και κατανόηση των αντικειμένων του φυσικού και τεχνητού κόσμου μέσα από τον πειραματισμό με εργαλεία και υλικά και τη δημιουργία του δικού τους σκευάσματος από υλικά της φύσης.

Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2103312995, ενώ δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Σεπτ. 2010

“Η Τίνκερμπελ και η Μεγάλη Νεραϊδοδιάσωση”

Η πρώτη επαφή της Τίνκερμπελ με τους ανθρώπους, έρχεται στη μεγάλη οθόνη και είναι γεμάτη ανατροπές!

Η ταινία “Η Τίνκερμπελ και η Μεγάλη Νεραϊδοδιάσωση” έρχεται μεταγλωττισμένη στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται να διασκεδάσει μαγικά όλη την οικογένεια.

Χρόνια πριν τη γνωριμία της με τη Γουέντι και τα Χαμένα Παιδιά η Τίνκερμπελ γνώρισε τη Λίζι, ένα μικρό κορίτσι με ακλόνητη πίστη στη δύναμη της νεραϊδόσκονης και στο μαγικό κόσμο που κατοικούν οι νεράιδες!

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίσκεψης των νεραϊδών στα ανθισμένα λιβάδια της Αγγλίας, δύο πολύ διαφορετικοί κόσμοι θα ενωθούν για πρώτη φορά και η Τίνκερμπελ θα αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό δεσμό με ένα μικρό κορίτσι που μοιάζει να έχει ανάγκη από νέους φίλους.

Καθώς οι νεραϊδοφίλες της Τίνκερμπελ ασχολούνται με μια επικίνδυνη διάσωση, η ίδια θα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και ολόκληρη τη Νεραϊδοχώρα…

Απολαύστε τη νέα ταινία της Disney για τη δύναμη της πίστης και της φιλίας, γεμάτη από παιδικό ενθουσιασμό, φαντασία και φυσικά… νεραϊδόσκονη!

 

Ημ/νία δημοσίευσης: 11 Σεπτ. 2010

Παρουσίαση παιδικών προγραμμάτων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί γονείς και παιδιά στην Παρουσίαση παιδικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου για φέτος.Σύντομες δραστηριότητες με τους Μουσειοπαιδαγωγούς και εκπλήξεις θα δώσουν μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν ολόκληρη τη χρονιά.

Μάλιστα, φέτος θα υπάρχουν προγράμματα για παιδιά από την ηλικία των 3,5 κιόλας ετών.

Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα περσινά παιδικά εργαστήρια του Μουσείου.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 16.00, με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες στο τηλ. 210 7294220.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 10 Σεπτ. 2010

«Γιαπωνέζικοι Κήποι» - συμμετοχική διαδραστική παράσταση για παιδιά από το Θέατρο Νέων

Το Θέατρο Νέων παρουσιάζει στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» την επιτυχημένη συμμετοχική διαδραστική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι» από την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, γυρνώντας από ένα ταξίδι, αντί να διηγηθεί αυτά που είδε και έζησε, αποφάσισε να φτιάξει μικρούς κήπους και να προσκαλέσει τους δικούς του και τους φίλους του να τους επισκεφθούν για να δουν και να νοιώσουν κι εκείνοι όσα είδε και ένοιωσε κι ο ίδιος σε αυτό το ταξίδι.

Καλεί στη συνέχεια τους ίδιους τους θεατές να εξερευνήσουν αυτούς τους κήπους και οι κινούμενες εικόνες που ανοίγουν πάνω στο χαλί, δημιουργούν μια interactive (διαδραστική) επαφή με τους θεατές, επιτρέποντας να βρει ο καθένας τους, το δικό του τρόπο προσέγγισης σε διαφορετικές εξερευνήσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια. Μ' αυτόν τον τρόπο και μέσα από μια αυθόρμητη, ελεύθερη και διασκεδαστική συμμετοχή, αναπτύσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική δράση δημιουργώντας μια μορφή εικαστικής ποίησης που βασίζεται στη σχέση κίνησης, παιχνιδιού, εικόνας και ήχου.

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια", Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος (Κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος), τηλ. ταμείου: 210 5125600

Χρόνος: Για το κοινό, κάθε Κυριακή: 11.30 πμ  &  3.00 μμ

Εισιτήριο: 15€

 

Ημ/νία δημοσίευσης: 10 Σεπτ. 2010

«Γιαπωνέζικοι Κήποι» - τελευταία παράσταση στις 28/11

Το Θέατρο Νέων παρουσιάζει στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» την επιτυχημένη συμμετοχική διαδραστική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι» για τελευταία Κυριακή στις 28 Νοεμβρίου.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...