ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα για μωρά και μικρά παιδιά

Το μωρό ή το νήπιό σας ίσως πηγαίνει για δεύτερη χρονιά στη θάλασσα, αλλά είναι απίθανο να θυμάται πολλά από πέρυσι που ήταν βρέφος. Επίσης, τώρα σκέφτεται και εκφράζει πιο έντονα τις αντιρρήσεις ή και τους φόβους του για οτιδήποτε. Ίσως, λοιπόν, το πρώτο μπάνιο αυτού του καλοκαιριού να είναι για εκείνο κάτι καινούριο, που θα πρέπει να το προσεγγίσετε μαζί με νέα ματιά. Στο άρθρο αυτό θα δείτε αναλυτικά με φωτογραφίες πώς να εξοικειώσετε το μωρό που περπατάει ή το μικρό παιδί σας με το νερό της θάλασσας στο πρώτο του μπάνιο. Για βρέφη και για μωρά που δεν περπατάνε ακόμη, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Το πρώτο μπάνιο του βρέφους στη θάλασσα

Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν τα προηγούμενα. Το μωράκι σας θα μπει για πρώτη φορά στη θάλασσα για να κάνει το πρώτο του μπάνιο! Οπωσδήποτε είστε ενθουσιασμένη, αλλά ίσως δικαιολογημένα λίγο αγχωμένη. Θα κλάψει το μωρό σας; Θα φοβηθεί; Θα του αρέσει το νερό; Μήπως κρυώσει ή μήπως δεν του αρέσει καθόλου και δεν θέλει να ξαναμπεί; Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε για εσάς είναι να σας δώσουμε, με τη βοήθεια της ειδικού σε ειδική επίδειξη για το mamakid, τους βασικούς τρόπους για να εξοικειώσετε το μωράκι σας ευχάριστα και ανώδυνα με τη θάλασσα, ώστε να είναι η πρώτη γνωριμία του με αυτήν μια καλή εμπειρία για όλους σας. Οι πληροφορίες του άρθρου αφορούν βρέφη και μικρά μωρά, μέχρι την ηλικία που δεν περπατάνε. Για μωρά που περπατάνε και μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά που περπατάνε και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανήκουν στην πιο ευπαθή ομάδα όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, με δεξιότητες που αλλάζουν συνεχώς και συχνά και οι ίδιοι οι γονείς μπορεί να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και την αυτονομία τους στο θαλασσινό μπάνιο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι. Για την ασφάλεια των βρεφών 0-12 μηνών, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για βρέφη 0-12 μηνών

Παρόλο που πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βρέφος 0-12 μηνών και οι γονείς έχουν αρκετή ανησυχία για το πρώτο μπανάκι, η ηλικία αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα στην επιχείρηση «μπάνιο στη θάλασσα». Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε. (Για μωρά μεγαλύτερα του ενός έτους και για μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.)

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα...