ΣΧΟΛΕΙΟ

Έχει το παιδί μου δυσγραφία ή κακογραφία;

Δεν γράφει καλά και ευανάγνωστα γράμματα; Πρόκειται για κακογραφία ή για δυσγραφία, μια μαθησιακή δυσκολία; Διαβάστε τις απαντήσεις.

 

Περισσότερα...

Μελέτη για το σχολείο και ΔΕΠΥ – πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία κατάσταση που αφορά σημαντικό μέρος του παιδικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επηρεάζει την ικανότητα των παιδιών να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν κάποιες εργασίες και αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει ιδιαίτερα τη μαθησιακή πορεία του παιδιού στο σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι τρόπου που οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του στο σχολείο και να διευκολύνεται στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Περισσότερα...

Τι κάνει το παιδί μου στο σχολείο;

Θέλετε να ξέρετε τι κάνει το παιδί σας στο σχολείο κι εκείνο σας λέει ελάχιστα; Δείτε με ποιούς τρόπους μπορείτε να γνωρίζετε τι συμβαίνει, ακόμη κι αν εκείνο δεν σας λέει κουβέντα!

 

Περισσότερα...

Πηγαίνοντας στο σχολείο με ασφάλεια

Τα παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο τους με αυτοκίνητο, με σχολικό, με ποδήλατο, με τα πόδια, συνοδευόμενα ή όχι από κάποιον μεγαλύτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο μέλημα στη μετακίνηση προς και από το σχολείο θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους.

Περισσότερα...

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...