Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Πώς αντιμετωπίζεται τη Δυσλεξία;

Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία που αφορά τον γραπτό λόγο, αλλά έχει πολλές προεκτάσεις. Πώς την αντιμετωπίζουν οι ειδικοί για να βοηθήσουν;

Περισσότερα...

Η περιέργεια είναι πολύτιμη για καλές επιδόσεις!

Η περιέργεια των παιδιών, που συχνά οδηγεί σε αμέτρητες ερωτήσεις προς τους μεγάλους, όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαθαίνουν τα παιδιά για το περιβάλλον τους, αλλά οδηγεί σε καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Περισσότερα...

Υπερκινητικότητα & Διάσπαση Προσοχής

Τι είναι το περίφημο σύνδρομο υπερκινητικότητας; Ποιά παιδιά αφορά, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του; Πώς επηρεάζει τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών και ποιά είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση;

 

Περισσότερα...

Βιβλία που μιλούν για το Σχολείο

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τέσσερα χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλία που θα βάλουν εσάς και το πιτσιρίκι σας ευχάριστα και διασκεδαστικά στο κλίμα του σχολείου που ξεκινάει!

Περισσότερα...

Ιδέες για νόστιμο και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

Το πιτσιρίκι σας  βαρέθηκε να τρώει το ίδιο τοστ κάθε μέρα και διαμαρτύρεται; Θέλετε να αποφύγετε τα σνακ που είναι γεμάτα θερμίδες και άδεια από θρεπτικές ουσίες; Σας ανησυχεί που το παιδί δεν τρώει τίποτα  όσο είναι στο σχολείο; Θέλετε να του δώσετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό μαζί του, αλλά έχετε πολύ λίγο χρόνο να αφιερώσετε στην προετοιμασία του; Ας δούμε κάποιες ιδέες για μερικά εύκολα εναλλακτικά μενού!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...