ΣΧΟΛΕΙΟ

Προσαρμογή στο σχολείο… για τους γονείς

Αν νομίζατε ότι στη νέα αρχή του σχολείου χρειάζεται να προσαρμοστούν μόνο οι μικροί μαθητές, σίγουρα μέσα στις πρώτες ημέρες καταλάβατε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι! Οι γονείς των παιδιών που μπαίνουν για πρώτη φορά στον ευρύτερο χώρο του σχολείου, είτε στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, είτε το δημοτικό, θα περάσουν κι εκείνοι τη δική τους (δύσκολη) φάση προσαρμογής!

Περισσότερα...

Είναι το παιδί σας έτοιμο για το σχολείο;

Σύμφωνα με το νόμο, τα παιδιά πρέπει να εγγραφούν στο σχολείο σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Ο νόμος ορίζει ότι: «Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώσουν το έκτο έτος της ηλικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής». Το δεδομένο ότι όσα παιδιά είναι έξι ετών, είναι έτοιμα για το σχολείο επειδή αυτό λέει η χρονολογική ηλικία τους, είναι αποφασισμένο στο πλαίσιο του «περίπου». Είναι γνωστό σε όλους ότι η χρονολογική ηλικία δεν συμπίπτει πάντοτε με τη βιολογική ηλικία ή αλλιώς με τον αναμενόμενο βαθμό ωρίμανσης.

Περισσότερα...

Όταν η πίεση για το σχολείο δεν κάνει καλό

Ο αυτοσκοπός της επιτυχίας, η αναζήτηση του αλάνθαστου και το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας δεν ενισχύουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, αλλά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Μάθηση όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η μάθηση ξεκινά από το σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να είστε ούτε δάσκαλοι, ούτε να έχετε ιδιαίτερη εκπαίδευση για να ζωντανέψετε το ενδιαφέρον του παιδιού για τη μάθηση με εύκολους τρόπους στο σπίτι σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την αγάπη του παιδιού για την ουσιαστική γνώση, χωρίς κόπο ή χρόνο, αλλά μέσα από μια απλή διαδικασία επικοινωνίας.

Περισσότερα...

Η περιέργεια είναι πολύτιμη για καλές επιδόσεις!

Η περιέργεια των παιδιών, που συχνά οδηγεί σε αμέτρητες ερωτήσεις προς τους μεγάλους, όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαθαίνουν τα παιδιά για το περιβάλλον τους, αλλά οδηγεί σε καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...