Αρχική σελίδα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Η επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών

Οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν μια πολύ ευχάριστη και συναρπαστική βόλτα για πολλά παιδιά. Έχει αμφισβητηθεί, όμως, στο παρελθόν αν και κατά πόσο βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για τα είδη του ζωικού βασιλείου, ενώ έχουν κατηγορηθεί αρκετά από οικολόγους και οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αλήθεια, θα αποκτήσει περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση το παιδί σας έπειτα από μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο;

Περισσότερα...

Εικαστική έκθεση NATURA στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εικαστική έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις  7 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2011. Η έκθεση ονομάζεται NATURA δίνοντας έμφαση στη σημασία προστασίας της φύσης και στόχο έχει να συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μέσα από την τέχνη.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά 10.00 -21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469684

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2011

Στις  5 Ιουνίου ολόκληρη η υφήλιος  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Διαβάστε για τη θέσπισή της και για τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά σε δράσεις με αφορμή την ημέρα αυτή.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...