Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Κατανάλωση λιπαρών τροφών και τροφών με ζάχαρη στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές του παιδιού

Η ακαταμάχητη επιθυμία για τρόφιμα με υψηλή ποσότητα λιπαρών και σακχάρων δεν είναι πια τόσο ανεξήγητη! Πρόσφατη έρευνα αναγνωρίζει ως παράγοντα το γεγονός ότι η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη κατανάλωνε κι εκείνη τροφές με υψηλά λιπαρά και ζάχαρη.

Στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να ερμηνεύει γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση για τέτοιου είδους επιβαρυμένα τρόφιμα, ενώ άλλοι όχι.

 

Περισσότερα...

Κατανάλωση καφεΐνης στα παιδιά

Όλοι γνωρίζουμε τη διεγερτική δράση της καφεΐνης. Έχει κατηγορηθεί για προβλήματα ύπνου στα παιδιά, όταν καταναλώνεται, αλλά τα στοιχεία για την παιδική ηλικία είναι ανεπαρκή. Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αρνητική της επίδραση και «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τους γονείς.

Περισσότερα...

Χοληστερόλη σε παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς πιθανόν δεν σκέπτονται το τι μπορεί να κάνει η υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αυτής αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχουν στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ομοίως, τα ερευνητικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι  η καρδιαγγειακή νόσος έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ελέω της δραματικής αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, όλο και περισσότερα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο.

Περισσότερα...

Ποιά είναι η σωστή ποσότητα για το παιδικό γεύμα;

Από τη μία η αγωνία να μην μείνει νηστικό το παιδί και από την άλλη τα παραγεμισμένα πιάτα με την απαίτηση να αδειάσουν, είναι καταστάσεις που συναντάμε συχνά στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας! Η ερώτηση "πόσο πρέπει να φάει το παιδί;" δεν αφήνει πολλούς γονείς να ησυχάσουν!

Περισσότερα...

Παίξτε και σχεδιάστε… με το φαγητό του!

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά αγαπούν πιο πολύ από όλα το παιχνίδι! Πώς θα σας φαινόταν, αν το χρησιμοποιούσατε, για να πετύχετε κάτι που έχει σχέση με τη διατροφή του; Δοκιμάστε να παίξετε με το φαγητό που αρνείται να φάει το μικρό πεισματάρικο ανθρωπάκι σας και ας δούμε τι μπορεί να αλλάξει όταν το «πρέπει να φας» γίνεται παιχνίδι!

Περισσότερα...

Να δώσω στο παιδί μου "βιταμίνες";

Τα παιδιά χρειάζονται συμπληρώματα βιταμινών; Αν ναι, πώς πρέπει να γίνει αυτό και τι πρέπει να προσέξετε;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...