Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Διαιτητική συμπεριφορά στη νηπιακή & προσχολική ηλικία

Η νηπιακή και προσχολική ηλικία είναι καθοριστικές περίοδοι για τις βάσεις στη συμπεριφορά του παιδιού όσον αφορά τη διατροφή του. Ο ρόλος των γονιών, όσο και η συμπεριφορά γονιών και παιδιού, σε σχέση με τη βρεφική ηλικία που προηγήθηκε, διαφοροποιούνται σημαντικά.

Περισσότερα...

Πλαστικά σε μπιμπερό και δοχεία τροφίμων - είναι ασφαλή;

Όπως με καθετί, όταν γινόμαστε γονείς αρχίζουμε να ανησυχούμε περισσότερο, θέλοντας να προστατέψουμε το μωρό ή το παιδί μας από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία του. Έτσι, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, είναι το πόσο ασφαλή είναι τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το φαγητό του μωρού και έρχονται σε επαφή με τις τροφές του.

Περισσότερα...

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να αδυνατίσει

Το ποσοστό παχύσαρκων παιδιών έχει αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, εξαιτίας του συνδυασμού περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραγόντων, όπως η υιοθέτηση λανθασμένων διατροφικών συνηθειών, η μείωση της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και η διαφοροποίηση στη δομή και τη λειτουργία της οικογένειας. H παιδική παχυσαρκία, όμως, προδιαθέτει για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του παιδιού, γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μόλις διαγνωσθεί.

Περισσότερα...

Μέλι - ένα δώρο της φύσης στο τραπέζι μας

Το μέλι είναι ένα αληθινό δώρο που μας προσφέρουν οι εργατικές μέλισσες. Είναι ένα προϊόν μιας φυσικής, αλλά σύνθετης διαδικασίας, στην οποία συμμετέχουν έντομα και φυτά. Γιατί έχει τόσο σημαντική θέση στη διατροφή μας και πώς μπορούμε να το γευτούμε;

 

Περισσότερα...

Η διατροφή του παιδιού στη σχολική ηλικία

Στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών 6-12 ετών ανήκουν παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό, έχουν αφήσει πίσω τους τη νηπιακή και προσχολική ηλικία, έχουν υποχρεώσεις όπως το διάβασμα, γεμάτο πρόγραμμα και φυσικά… αρκετές δραστηριότητες, πνευματικές και σωματικές.

Ποιές είναι οι διατροφικές ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας και ποιά η κατάλληλη διατροφή ώστε αυτές να καλύπτονται;

 

Περισσότερα...

Όταν το παιδί δεν τρώει φρούτα και λαχανικά

Πόσες φορές έχει προσπαθήσει να δώσετε φρούτα ή λαχανικά στο παιδί σας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία; Φταίει το παιδί που δεν τρώει τίποτα, ο γονιός που δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή, κανένας από τους δύο ή μήπως και οι δύο; Σε κάθε περίπτωση, το να ταΐσει κάποιος ένα παιδί θέλει υπομονή, στοργή και σίγουρα… πονηριά.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...