Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;;

Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 19/03/2011 22:59 #187

Γεια σας! Η μικρή μου είναι 2 ετών και αναρρωτιέμαι αν πρέπει να δούμε κάποια σημάδια για να πούμε ότι είναι έτοιμη να βγάλει την πάνα. Λένε για διάφορες ηλικίες, π.χ. από 2,5 ετών και ότι τα κορίτσια το καταφέρνουν νωρίς σχετικά. Σκεφτόμουν μήπως το κάνουμε το καλοκαίρι, που θα είμαστε στο εξοχικό και κυκλοφορεί πιο άνετα στην αυλή. Για να πούμε όμως ότι είναι έτοιμη πρέπει να δούμε κάτι πρώτα; Ή απλώς δοκιμάζουμε;;;;;
Ευχαριστώ!!

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 20/03/2011 01:46 #189

Γεια σου mina! Κι εγώ το είχα πολλή έννοια αυτό με τον μικρό...αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι όταν φορούσε την πάνα και έκανε κακά, εκείνη την ώρα το έλεγε, το καταλάβαινε δηλαδή. Βασικά, επειδή έψαχνα και μια κατάλληλη περίοδο, που θα ήμουν κι εγώ στο σπίτι περισσότερο κτλ κτλ δεν το προσπάθησα αμέσως. Τον έβαλα λίγο όταν το έλεγε στο γιογιό, αλλά δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε την εκπαίδευση αργότερα, ήταν περίπου τρισήμιση και μάλλον επειδή ήταν έτοιμος, έγινε σε δύο βδομάδες!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mina_tol

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 20/03/2011 22:11 #201

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό (και αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει) και πάντα εξαρτάται και από τις ιδιαίτερες συνθήκες. Και τί εννοώ. Ο Τίμος έκοψε την πάνα (κατά την ημέρα, όχι στο βραδυνό ύπνο) από 20 μηνών, μήνα Μάιο, χωρίς κανένα πρόβλημα σε 2 βδομαδούλες το πολύ. Σπάνια είχαμε από κανένα ατύχημα Όταν γεννήθηκε ο αδελφούλης του, Φοίβος, 26 μηνών ο Τίμος, για κανά δύο βδομάδες μου κατουρούσε στο σπίτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά. Απλά πήγαινε και τα άφηνε. Μόνο κακά έκανε στην τουαλέτα. Μϊα φορά το τράβηξε πολυ και αποφάσισε να κάνει και κακά επάνω του...ήταν όμως πολύ σιχασιάρης, και επειδή θήλαζα το μωρούλι, έμεινε για ένα 20' λερωμένος. Εννοείται ότι δεν ξαναέκανε πάνω του ούτε τσίσα. Ο Φοίβος από την άλλη προσπάθησα να τον δοκιμάσω και εκείνον 22 μηνών γιατί άρχισε να μου τα λέει. Μόλις είχε γεννηθεί η μπέμπα...και απλά δεν άντεξα. Στις 3 ημέρες σταμάτησα...Τώρα θα περιμένω να μπει ο Απριλης, να ζεστάνει λίγο και θα τον ξανάξεκινήσω. Νομίζω πάντως ότι ο κανόνας είναι να στο λέει, να το αντιλαμβάνεται δηλαδή, να είναι ήρεμη περίοδος για σένα και το παιδί και ζεστός καιρός για πιο εύκολα. Το φύλο δεν ξέρω αν παίζει πάντως ρόλο...
Τελευταία διόρθωση: 20/03/2011 22:12 από TFA.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mina_tol

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 21/03/2011 18:15 #211

Εμένα ο μικρός είναι 3 τώρα και το έχω αφήσει για το καλοκαίρι που εξυπηρετεί και σίγουρα θα είναι έτοιμος... Απλώς τώρα τον ψιλοετοιμάζω, δηλαδή τον ρωτάω όταν τον βλέπω και κάνει κακά του και μια δυο φορές το λέει ότι κάνει κακά. Του έχω πάρει ήδη ένα γιογιό στο μπάνιο εδώ και μήνες και απλά του το έχω "συστήσει"!!! Και κάθεται καμιά φορά εκεί με τα ρούχα και ξέρει ότι είναι το γιογιό του, οπότε και πιο σύντομα να μας προκύψει, θα είμαστε έτοιμοι. Είναι καλή ιδέα να έχει ήδη γιογιό, ένα απλό, τίποτα ιδιαίτερο, και να ξέρει ότι θα γίνει μια αλλαγή κάποια στιγμή.

Και μια απλή συμβουλή αλλά πολύ καλή μου την είχε πει τυχαία μια κυρία στο κομμωτήριο που το έκανε λέει στον εγγονό της, λέει, να του πάρεις βρακάκια ίδια με αυτά που φοράει ο πατέρας του, σλιπάκια ή μποξεράκια, το ίδιο που φοράει για να θέλει να του μοιάσει!!!!!! Καλό, ε;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mina_tol

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 22/03/2011 10:36 #220

Εμας εκοψε την πανα στα 2,5 γυρω στο Μαρτιο που ειχε ανοιξει ο καιρος. Γενικα βοηθαει να εχεις βγαλει τα χαλια, γιατι θα υπαρχουν σιγουρα πολλα ατυχηματα. Σημαδια αν θελεις ήταν οτι τα ελεγε και τα τσισα και τα κακα, και γενικοτερα δεν ηθελε με τιποτα να βαλει πανα - την κυνηγουσαμε για να της βαλουμε την πανα - βρακακι! Γυρω στα τρια σταματησε την πανα και το βραδυ. Αρχικα υπηρχαν ατυχηματα, κυριως στις κουνιες, γιατι οταν παιζουν ξεχνιουνται και τους φευγουν! Το γιογιο δεν τη βολεψε - πηγε κατευθειαν στη λεκανη με το ειδικο καθισματακι. Αυτο βεβαια εξαρταται απο το καθε παιδι. Υπαρχουν και ειδικα βρακακια για την εκπαιδευση τουαλεττας, δεν ξερω ομως κατα ποσο βοηθανε, γιατι δεν τα δοκιμασαμε. Μπορεις σιγα σιγα να την ξεκινησεις, κι αν τραβαει καλως, αλλιως περιμενεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mina_tol

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 22/03/2011 14:04 #228

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ναι μπράβο! το ειδικό καθισματάκι! Επειδή μας μιμούνται τους φαίνεται πιο προσιτό και εύκολο να καθίσουν εκεί! Και εμένα εκεί ήθελε.

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 22/03/2011 19:30 #237

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά το ειδικό καθισματάκι για την κανονική λεκάνη (με ένα σκαμνάκι φυσικά) είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!! Αν και ο δικός μου άργησε λίγο να το χρησιμοποιήσει, ήταν τέλειο γιατί τραβάς το καζανάκι και ΤΕΛΟΣ!!!!! Ενώ το γιογιό, μπλιαχ!!!!

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 23/03/2011 11:31 #247

Ευχαριστώ όλες!!!

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 24/03/2011 19:48 #279

  • kaliroi
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Εγώ δεν βιάστηκα πάντως με τον μικρό. Καταρχήν έτσι κι αλλιώς είχαμε πάνα-βρακάκι. Τον αφήναμε να μας βλέπει και στο μπάνιο, όποτε ερχόταν μαζί μας... κατάλαβες. Χρειάζεται κι αυτό. Καί όταν ρωτούσε τι κάνουμε του εξηγούσαμε. Και δεν βιάστηκα πολύ κι έτσι σε δύο εβδομάδες είχαμε ξεμπερδέψει για την ημέρα, με ελάχιστα ατυχήματα και τη νύχτα του έβαζα για καμιά δεκαριά μέρες πάνα και μετά δεν ήθελε. Ήταν και καλοκαίρι... Και μετά από λίγα ατυχήματα τη νύχτα, μετά από καμιά δεκαπενταριά μέρες τελείωσε κι αυτό.
Λίγο στην αρχή είχα έννοια τι θα γίνει αν ζητήσει έξω να κάνει τσίσα, αλλά ευτυχώς δεν έτυχε πολλές φορές.

Απ: Πότε καταλάβατε ότι πρέπει να κόψετε την πάνα;;; 25/03/2011 15:32 #290

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Στο έξω μπορείς να κάνεις διάφορα κόλπα. Υπάρχουν και μικρά φορητά γιογιό τώρα πιά... Οπότε, αποφεύγεις να του βάλεις πάλι πάνα, για να μην μπερδεύεται. Δεν ξέρω, εμείς με την κόρη μου δεν είχαμε δυσκολίες, είχε κλείσει τα 3, αλλά νομίζω καλύτερα να είναι έτοιμο το παιδί και να αργήσεις λιγάκι, παρά να βιαστείς και να ταλαιπωρούνται όλοι, δεν υπάρχει λόγος... Και άσε τους συγγενείς να λένε διάφορα του τύπου "ακόμα δεν κόψατε την πάνα;", "εγώ του την είχα κόψει πριν τα 2" κτλ κτλ. Όλοι έχουν άποψη, για την πάνα, το θηλασμό, τα πάντα. Προσπάθησε να βρεις το δικό σου ρυθμό και του παιδιού και άστα τα άλλα
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.14 δευτερόλεπτα