Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Βάφτιση
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Βάφτιση

Βάφτιση 21/03/2011 18:59 #213

  • joanna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα, ετοιμάζουμε σιγά σιγά τη βάφτιση του μικρού προς τον Ιούνιο και επειδή είστε πιο έμπειρες και επειδή οικονομική κρίση κτλ κτλ, γενικά θα ήθελα πολύ να ακούσω τίποτα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές!!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Απ: Βάφτιση 21/03/2011 19:29 #214

  • Giwta
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Με το καλό η βάφτιση!!! Να σας ζήσει!

Λοιπόν, εγώ έμαθα κάτι από μια φίλη μου που βαφτίζει την κορούλα της που δεν το είχα ξανακούσει, τυπώνουν τα προσκλητήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού κι έτσι τα έσοδα πηγαίνουν στους σκοπούς του συλλόγου. Μου φάνηκε πολύ καλή κίνηση.

Επίσης, θα γίνει καλοκαίρι, δεν ξέρω πόσο είναι το μωρό σου, αλλά γενικά έχε υπόψη σου ότι μέχρι περίπου τα ενάμιση, τα ρούχα τους δεν τους κάνουν μετά από λίγους μήνες... Εγώ θυμάμαι τον βαφτίσαμε άνοιξη νωρίς και με τόσα ρούχα που μας έφεραν καλοκαιρινά, δεν πρόλαβε να τα φορέσει το καλοκαίρι και φυσικά πήγαν χαμένα... Θα σου πρότεινα δηλαδή γενικά να πεις όπου μπορείς φυσικά, στους καλεσμένους να αποφύγουν τα ρούχα... άσε που παίρνουν κάτι καλά και δεν προλαβαίνεις να βρεθείς σε περίσταση να τα φορέσεις. Το κακό πάλι είναι ότι αν θέλεις να πάρεις κάτι για το παιδί να το φορέσει τον χειμώνα, δεν βρίσκεις στα μαγαζιά! Το έχω πάθει επανειλημένα ως καλεσμένη! Οπότε, καλό είναι να τους λες, αν σε ρωτάνε, να σου φέρνουν ρούχα για 2 ετών και πάνω, που σίγουρα θα του κάνουν, είτε καλοκαιρινά είτε χειμωνιάτικα, γιατί δεν θα μεγαλώνει τόσο γρήγορα... Είναι κρίμα αλλιώς.... Όπου έχεις το θάρρος, πες τους το... Κι εμένα μου φαινόταν παράξενο όταν μου έφερναν για 2 - 3 ετών, αλλά ξέρεις πόσο γρήγορα ερχόταν ο καιρός και πόσο χρήσιμα ήταν όταν καταλάβαινα ξαφνικά ότι δεν του κάνουν τα παλιά του; Τσακ, τα έβγαζα από τη ντουλάπα και ήμασταν έτοιμοι!!!

Το άλλο που θα σε συμβούλευα είναι να δεις κι εσύ λίγο τα ρουχαλάκια με τους νονούς, για να του είναι σίγουρα άνετα, γιατί εκείνη τη μέρα θα έχει που θα έχει να νεύρα και την κούρασή του το μωρό, θα το εκνευρίζουν όλα!!!!!

Καλή επιτυχία!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": joanna

Απ: Βάφτιση 22/03/2011 10:52 #222

Συμφωνω με τη Γιωτα, και για οσους δεν εχεις θαρρος να τους το πεις, μπορεις εσυ να πας μετα να αλλαξεις τα ρουχα. Για το Χαμογελο του παιδιου το ξερω κι εγω, αλλα νομιζω οτι εχει καποιο κοστος.. Μπορει να κανω και λαθος. Για προσκλητηρια μπορεις να πας σε τυπογραφεια - εγω ειχα παει στη Νεα Ιωνια, και οχι σε μαγαζια που ασχολουνται με γαμους και βαφτισεις. Τα τυπογραφεια ειναι πιο οικονομικα. Πολλα πραγματα μπορεις να ετοιμασεις μονη σου, αρκει να πιανει το χερι σου. Στο κεντρο της Αθηνας υπαρχουν μαγαζια που πουλανε υλικα με πολυ λιγα χρηματα. Ακομη και το γλυκακι μπορεις να φτιαξεις μονη σου, τις μπομπονιερες, τη διακοσμηση...Καλο θα ηταν επισης να ειχες εκμεταλλευτει τις εκπτωσεις για να αγορασεις τα ρουχα σας. Αλλη ιδεα ειναι να βρεις μαγαζια που τωρα ξεκινανε επαγγελματικα, και κανουν προσφορες, ή να πας σε βιοτεχνιες. Μπορεις να βρεις στο ιντερνετ. Κατα τη γνωμη μου ομως αυτα ολα δεν εχουν πολυ κοστος. Δηλαδη: αν π.χ. τυπωσεις 100 προσκλητηρια με 50 λεπτα ή με 1 ευρω, η διαφορα ειναι μικρη. Το κοστος ειναι στο τραπεζι! Εκει παιζεται ολο το παιχνιδι. Αν τα οικονομικα ειναι πενιχρα, μπορεις να κανεις τραπεζι μονο για τους πολυ κοντικους, ή να κανεις ενα μπουφε εξω απο την εκκλησια. Διαφορετικα επιλεγεις ενα μαγαζι ανάλογα με το βαλαντιο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": joanna

Απ: Βάφτιση 22/03/2011 12:37 #224

  • Giwta
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Στο Χαμόγελο του Παιδιού πληρώνεις, δεν ξέρω πόσο ακριβώς, αλλά κάτι λογικό υποθέτω και τουλάχιστον πάνε για καλό σκοπό... Είναι μάλλον απλές προσκλήσεις βέβαια, και βάζουν και το λογότυπο, αλλά καλό σκοπό εξυπηρετεί....
Για τα τυπογραφεία συμφωνώ, απλά θέλει ψάξιμο. Μπορείς σίγουρα να φτιάξεις πολύ ωραία πράγματα μόνη σου, και τις μπουμπουνέρες, αρκεί να έχεις χρόνο!
Για τα ρούχα, το είπα γιατί εγώ είχα δυσκολευτεί πολύ να βρώ χρόνο να τα αλλάξω, ένα σωρό ρούχα σε τελείως διαφορετικά μαγαζιά σε διαφορετικά μέρη...! Εκτός αν ανοίξεις κάτι σα λίστα βάπτισης σε ένα κεντρικό κατάστημα, να συγκεντρωθούν όλα εκεί και να βολεύει...

Απ: Βάφτιση 22/03/2011 21:40 #241

Εγώ θυμάμαι όταν πήγα στο κέντρο, στη Ρόμβης νομίζω, που έχει πολλά μαγαζιά και φτηνά για τέτοια πράγματα, μη φανταστείς κάτι εξεζητημένο, θυμάμαι ότι για να πάρεις κάτι καλό ήθελες κοντά στα 2 ευρώ, για τη μπομπονιέρα. Για να είναι δηλαδή ένα παιχνιδάκι που να αξίζει τον κόπο, να μην είναι κακόγουστο και να μην το πετάξει κανείς κατευθείαν στα σκουπίδια... Επειδή δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν αυτά τα ψιλολόγια, μπορεί εσύ να τα έχεις πληρώσει και να πάνε άχρηστα στα σκουπίδια. Οπότε, θα έλεγα, ή να είναι κάτι χρήσιμο που θα το χρησιμοποιήσει κάποιος μετά ή γενικά κάτι οικονομικό. Μπορείς να βάλεις κάτι απλό για τους μεγάλους και ένα παιχνιδάκι για τα παιδιά κι έτσι να μειωθεί το κόστος.
Μια φίλη μου τις έφτιαξε μόνη της, με απλά παιχνιδάκια από το τζάμπο... Και ακόμα έχουμε το δώρο από τη μπομπονιέρα, ήταν ένα απλό παγουράκι με τον κεραυνό!
Εγώ στη βάφτιση του μικρού τότε, σκέφτηκα κάτι καταναλώσιμο και πήραμε για μπομπονιέρες κάτι μεγάλα γλυφιτζούρια, που μπορούσες να τα φας! Δεν θυμάμαι τώρα πόσο έκαναν, σίγουρα το πολύ 1 ευρώ το ένα και με τα κουφετάκια κιόλας, με το τούλι τους κτλ. Και ήταν και εντυπωσιακά και θα τα έφαγαν και κάποιοι! Τουλάχιστον δεν ήταν πεταμένα λεφτά με ένα σαχλαμαράκι...
Α, και κάποιοι στις παιδικές μπομπονιέρες βάζουν smarties!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": joanna

Απ: Βάφτιση 23/03/2011 00:10 #243

Εμείς είχαμε φτιάξει τις μπομπονιέρες μόνοι μας, αγοράσαμε κουφέτα χύμα, τούλια και τα βάλαμε σε γαλάζια κουτάκια με κορδελίτσες. Μια χαρά ήταν και μας ήρθαν πολύ φτηνότερα.. βοήθησαν βέβαια και οι φίλες και η νονά για να γίνουν!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": joanna

Απ: Βάφτιση 23/03/2011 18:52 #261

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Πράγματι αν το ψάξεις, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και σε πολύ καλές τιμές. Αν είσαι Αθήνα, έχει στο κέντρο, αλλά και στο μοσχάτο κι εκεί γύρω αποθήκες που πουλάνε σε καλές τιμές και τούλια και κορδέλες και διάφορα μικρά αντικείμενα που μπορείς να βάλεις στις μπομπονιέρες. Αν πάρεις και μια κόλλα σιλικόνης, αυτές που θερμαίνονται, η δουλειά θα γίνει τσάκα τσάκα!
Να σου ζήσει!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": joanna

Απ: Βάφτιση 23/03/2011 20:40 #262

  • joanna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Σας ευχαριστώ πολύ!! Το ψάχνουμε , θα κοιτάξω μήπως τις φτιάξουμε εμείς τις μπομπονιέρες όντως!! Για τραπέζι, μαζεμένα πράγματα θα κάνουμε έτσι κι αλλιώς, οι εποχές τώρα είναι δύσκολες, θα κάνουμε κάτι για τους πολύ κοντινούς...
Ευχαριστώ όλες σας

Απ: Βάφτιση 24/03/2011 19:55 #280

  • joanna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Να ρωτήσω, τι είναι αυτή η κόλλα σιλικόνης;

Απ: Βάφτιση 25/03/2011 15:22 #288

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Είναι θερμοκόλλα, ένα πιστολάκι που θερμαίνει κάτι ράβδους σιλικόνης και με ένα ακούμπημα κολλάει και στεγνώνει αμέσως. Θα κάνεις πολύ γρήγορα τη δουλειά με αυτό. Θα το βρείς σε χρωματοπωλεία, δεν είναι ακριβό.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.40 δευτερόλεπτα