Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Οδοντοφυία
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Οδοντοφυία

Οδοντοφυία 30/03/2011 19:25 #389

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γεια σας! ένα πολύ ζόρικο θεματάκι στην οικογένειά μας ειναι τα δοντάκια. Ο πρώτος έβγαλε το πρώτο του δόντι στον 15ο μήνα...Ο δεύτερος στον 14ο...η μικρή είναι στον 9ο και ακόμη....κανένα φως στον ορίζοντα....Δεν αγχωνόμαστε, ξέρω ότι θα βγάλει τα δοντάκια της γερά όταν θα έρθει η ώρα τους. Απλά όπως και στους δύο πρώτους, έτσι και σε εκείνη έχει ξεκινήσει η απίστευτη φαγούρα, γκρίνια, πόνοι τη νύχτα εδώ και κάποιους μήνες και φυσικά δεν την πιάνει τίποτα....ούτε ντεπόν, ούτε τα διάφορα gel. Φυσικα το πρόβλημα είναι τη νύχτα...και όσο περνάνε οι μήνες και σκληραίνουν τα ούλα χειροτερεύει η κατάσταση. Έχετε κάτι να προτείνετε?
Επίσης μία ερώτηση...ούτε τα αγόρια, ούτε η μικρή φάγανε αλεσμένα...παρά μόνο λίγο στον πρώτο μήνα εισαγωγής στην στέρεα τροφή. Να φταίει αυτό που αργούν να βγουν τα δοντάκια? Μήπως σκληραίνουν έτσι τα ούλα περισσότερο ή πιο γρήγορα και δεν επιτρέπουν στα δοντάκια να σκάσουν εύκολα?

Απ: Οδοντοφυία 31/03/2011 04:50 #395

Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω πολύ… Στην πρωτη ουτε που καταλαβαμε ποτε τα εβγαλε. Όταν χρονισε ειχε 4 δοντια, τα υπολοιπα τα εβγαλε μετα, αλλα ουτε γκρινια ουτε τιποτα. Η μπεμπα εχει τωρα φαγουρα και λιγη γκρινα… της εχω παρει αυτά τα «μασητικα» που τα βαζεις στο ψυγειο και παγωνουν και μετα τα βαζουν στο στομα τους. Δεν ξερω βεβαια αν θελεις κατι πιο δραστικο, για τη νυχτα δηλαδη! Υπομονη!!!
Τωρα για το φαγητο, πραγματικα δεν ξερω. Ουτε εμενα εφαγε αλεσμενα – δεν της αρεσαν, αλλα δεν ειδα καποια αλλαγη στα ουλα.

Απ: Οδοντοφυία 31/03/2011 12:17 #402

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αχ, ωραία, ευχαριστώ Χρύσα. Έτσι τουλάχιστον να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι φταίω εγώ που δεν επέμενα με τα αλεσμένα...

Απ: Οδοντοφυία 31/03/2011 12:31 #404

Εμένα είχε βγάλει δόντι στους 9 μήνες, αλλά τα προβλήματα ήταν πολύ νωρίτερα, κάπου από τον 5ο μήνα... Από ό,τι ξέρω είναι κληρονομικό γενικά πότε βγάζουν δόντια, οπότε λογικά να περιμένεις κάτι παρόμοιο και από τη μπεμπούλα σου! Οτι σου βγάζουν το λάδι μέχρι να σκάσει το δοντάκι, το θυμάμαι καλά κι εγώ... είχαμε ταλαιπωρηθεί πολύ... Νομίζω ότι γενικά εκνευρίζονται πολύ και σοκάρονται κιόλας γιατί δεν ξέρουν τι τους συμβαίνει.. Είναι και θέμα χαρακτήρα... Δυστυχώς, δεν έχω πολλά να σου πω πέρα από ΥΠΟΜΟΝΗ.....

Απ: Οδοντοφυία 31/03/2011 13:07 #407

Δυστυχώς TFA, κι εγώ συμφωνώ με τη λευκοθέα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου βιώματα!!! Θέλει απλώς υπομονή, πολλή υπομονή.... Εμάς είχε αρχίσει τις γκρίνιες από τον 4ο μήνα και νομίζω το έβγαλε γύρω στον 8ο το πρώτο δόντι... Θυμάμαι κι εγώ ότι μόλις σκάει το δοντάκι ηρεμούσε... Και ευτυχώς δε γίνεται το ίδιο και με τα 20 δόντια!!! Κάπου στα πρώτα 4-6 δόντια και μετά είναι ΟΚ. Εμείς είχαμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί έτσι κι αλλιώς είχαμε μεγάλο θέμα με τον ύπνο... ξενυχτήσαμε πάαααααααααααααααρα πολύ... και όταν άρχισαν να τον ενοχλούν τα ούλα του, καταλαβαίνεις ότι αυτό χειροτέρεψε την κατάσταση... μέναμε ξάγρυπνοι νύχτες και νύχτες.... Άσε, προτιμώ να μην τα θυμάμαι!!! Τι κάναμε; Αγκαλιά, κούνημα και υπομονή..... Άλλωστε εσύ είσαι πιο έμπειρη αφού είναι το 3ο...

Κι εγώ έχω ακούσει ότι είναι κληρονομικό και επίσης μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα αλεσμένα, γιατί από όσο ξέρω, τα μωρά μασάνε πιο πολύ με τη γλώσσα και το σάλιο, δε δαγκώνουν... οπότε μάλλον δεν έχεις θέμα με αυτό... (άσχετο, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα, στα αλεσμένα έτρωγε τα πάντα, φρούτα, κρέας, λαχανικά, σε κρέμες, μετά το χρόνο που λίγο δοκιμάσαμε κομματάκια, αηδίαζε και τα φαγητά που τρώει πια είναι ελάχιστα..... άστα!!!)

Έχει και ένα άρθρο το mamakid, το έχεις δει;
www.mamakid.gr/index.php?option=com_cont...-27-26&Itemid=59

Καλή δύναμη!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.13 δευτερόλεπτα