Κορίτσια, ένα έχω να πω: μπλιαξ!!!!!
Πραγματικά το τι τρώμε, δεν θέλω να το ξέρω!!!!! Νομίζω ότι μπορούμε μόνο μέχρι ένα σημείο να κάνουμε κάτι, συμφωνώ με αυτό... Όποιος ζει σε χωριό και έχει καμιά κοτούλα ή κατσίκα για γάλα είναι τυχερός.... Εμείς στην πόλη με τα τυποποιημένα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα... Θυμάμαι και τη συζήτηση που κάναμε για το γάλα σε άλλο θέμα... Το λεγόμενο "φρέσκο γάλα" εννοείται πως έχει ποσοστό γάλακτος σε σκόνη ας πούμε. Θα το καταλάβετε αν αφήσετε ένα ποτήρι για λίγη ώρα, που καθιζάνει... Το μάθαμε από γιατρό, όταν βρέθηκε συγγενής μας στο νοσοκομείο, δεν κατάλαβα ακριβώς, αλλά από μικρόβιο στο γάλα είχε μια ιστορία στο έντερο και χρειάστηκε χειρουργείο... Και ο γιατρός είπε ότι τα φρέσκα γάλατα δεν παστεριώνονται πολλές φορές και ότι δεν είναι ασφαλή. Και σύστησε να τα βράζουμε πάντα... Να σας πω την αλήθεια, δεν το κάνω. Θυμάστε και κάτι εκπομπές στην τηλεόραση με τα γάλατα από τη Βουλγαρία που δήθεν ήταν ντόπια κτλ κτλ; Αυτά όλα είναι αλήθεια. Μάλιστα, τότε που έμαθα αυτά για το φρέσκο, σταμάτησα να έχω τύψεις που πολλές φορές δίνω εβαπορέ συμπυκνωμένο και θεώρησα ότι μάλλον είναι και πιο σίγουρο από το φρέσκο...
Δε βρίσκεις άκρη... ό,τι κι αν φας έχεις κάτι να σκεφτείς και να αγχωθείς! Λαχανικά και φρούτα=φυτοφάρμακα, γαλακτοκομικά=αντιβιοτικά και τρελλές αγελάδες, κρέας= άστο καλύτερα κτλ κτλ... λάδι=ορυκτέλαιο κτλ κτλ κτλ... ατελείωτος ο κατάλογος...
Εγώ επέλεξα αντί να αγχώνομαι, να κάνω λίγα πράγματα και καλά, δηλαδή:
- όσο λιγότερο τυποποιημένο , τόσο καλύτερα
- όταν έχω ευκαιρία αγοράζω βιολογικά
- δεν δίνω στο παιδί κατασκευάσματα με πρόσθετα γλυκαντικά, δήθεν βιταμίνες κτλ κτλ στα γάλατα
- προσπαθώ να βρίσκω γνωστούς που παράγουν ελαιόλαδο, μέλι κτλ και να παίρνω από αυτούς...
- μόνο ελαιόλαδο στα φαγητά!
- φρούτα εποχής
- κρέας όσο γίνεται άπαχο
.....και ο θεός μαζί μας!!!!