Αρχική σελίδα Για τη μαμά

Ειρήνη Τζούμα

νηπιαγωγός, μουσικοπαιδαγωγός

 

 

Γεννήθηκε το 1976, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Έχει αφιερώσει προσωπικό χρόνο επί σειρά ετών σε εθελοντικές οργανώσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα.                                                                                   

Αριστούχος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Τμήμα Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία» ( Σειρά αποφοίτησης: πρώτη, έτος 1998) και διπλωματούχος απόφοιτος της Σχολής Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, τάξη Δήμητρας Ροζάκη (Άριστα Παμψηφεί, έτος 2001). Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και έχει επάρκεια διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας.

Είχε τον πρωταρχικό ρόλο στην ιδέα, τη δημιουργία και την προώθηση πρότυπου παιδαγωγικού υλικού για το νηπιαγωγείο σε μορφή c.d.rom με τίτλο: « ο Ανεμελούλης ταξιδεύει», το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας  (1997).

Εργάζεται από το 1999 ως Νηπιαγωγός στη Σχολή Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, όπου έχει συγγράψει, επιμεληθεί και ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις με παιδιά προσχολικής ηλικίας επί σειρά ετών, ως υπεύθυνη και της μουσικής αγωγής όλων των προνηπιακών και νηπιακών τμημάτων.Το 2004 κυκλοφόρησε μουσικό c.d.με δικές της συνθέσεις, υπό την επιμέλειά της, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με τίτλο : « Περιπέτεια στην Αθήνα του 2004» και θέμα την Ολυμπιάδα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας στο πιάνο με διεθνούς φήμης πιανίστες (Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Paul Badura – Skoda κ.ά.), σεμινάρια μουσικής παιδαγωγικής, κατασκευής μουσικών οργάνων, σεμινάρια μουσικής προπαιδείας Orffκαι Dalcroseστην Ελλάδα, καθώς και εντατικό σεμινάριο Κοdalyστο ομώνυμο Ινστιτούτο στην Ουγγαρία.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε συναυλίες κλασικής μουσικής και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη δημιουργία και τη διδασκαλία παιδικής χορωδίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, καθώς και σε αντίστοιχου ενδιαφέροντος ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Είναι από τις πρώτες και ελάχιστες καθηγήτριες μουσικής στην Ελλάδα, που κατέχει άδεια διδασκαλίας  για το  σύστημα  Κίντερμιούζικ  Η.Π.Α., με ειδίκευση  στη βρεφική έως πρώτη σχολική ηλικία.

Η αγάπη της για τα παιδιά και τη μουσική την οδήγησαν στη δημιουργία μιας πρότυπης μεθόδου μουσικής προπαιδείας με τίτλο: «Σίντο το πάντα»,  κομμάτι της οποίας εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο Κλασσικό Ωδείο από το 1995, για παιδιά 5 και 6 ετών. Από το 2008, εφαρμόζει με μεγάλη απήχηση στον ίδιο χώρο ολόκληρο το πρόγραμμα, για παιδιά από 24 μηνών μαζί με τους γονείς τους και κυκλοφόρησε και το έντυπο υλικό που το συνοδεύει, σε παραγωγή του Κλασσικού Ωδείου.

Από το 2010, ο «Σίντο το πάντα» φιλοξενείται με αγάπη και ενθουσιασμό και σε άλλους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς χώρους και η ίδια διδάσκει και διοργανώνει  και σεμινάρια ενηλίκων, απευθυνόμενη σε μουσικούς και παιδαγωγούς, που αναζητούν κάτι νέο και διαφορετικό.