Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παιχνίδια για ομάδα με πολλά παιδιά

Παιχνίδια για ομάδα με πολλά παιδιά

Είτε είστε γονιός και βρεθήκατε σε γιορτή ή εκδρομή με μια μεγάλη παρέα, είτε παιδαγωγός και έχετε μια ομάδα παιδιών στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο, ρίξτε μια ματιά στα παιχνίδια που σας προτείνουμε παρακάτω για να διασκεδάσετε τους ορεξάτους μπόμπιρες.

 

Ο  μαέστρος
Ένα παιδί θα πρέπει να βγει έξω από το δωμάτιο ή αν είστε σε εξωτερικό χώρο, να απομακρυνθεί. Οι υπόλοιποι θα παριστάνουν μια ολόκληρη ορχήστρα, στην οποία θα μιμούνται ότι παίζουν ένα όργανο, π.χ. βιολί, πιάνο, κιθάρα κτλ. Η ορχήστρα αποφασίζει ποιό τραγούδι θα τραγουδάει και ορίζει ποιό από όλα τα παιδιά θα είναι ο μαέστρος. Ο μαέστρος, που βρίσκεται κανονικά ανάμεσα στα παιδιά, ώστε να μην φαίνεται ποιός είναι,  κάθε τόσο θα αλλάζει το όργανο που παριστάνει πως παίζει, όπως και όποτε θέλει. Τότε όλα τα παιδιά πρέπει να τον μιμηθούν. Το παιδί που θα γυρίσει, θα πρέπει να ανακαλύψει ποιός είναι εκείνος που αλλάζει πρώτος το όργανο που παίζει, άρα είναι ο μαέστρος. Στη συνέχεια θα βγει έξω άλλο παιδί και το παιχνίδι συνεχίζεται.

 

Βαβυλωνία
Ένα παιδί θα πρέπει να βγει έξω από το δωμάτιο ή αν είστε σε εξωτερικό χώρο, να απομακρυνθεί. Τα υπόλοιπα παιδιά θα πρέπει να χωριστούν σε δύο ή τρεις ομάδες και να βρουν ποιά δισύλλαβη ή τρισύλλαβη λέξη θα προσπαθήσει να μαντέψει το άλλο παιδί. Τότε, η κάθε ομάδα θα αναλάβει να φωνάζει ρυθμικά μία από τις συλλαβές. Το παιδί γυρίζει και οι ομάδες φωνάζουν ταυτόχρονα τις συλλαβές τους. Το παιδί προσπαθεί να μαντέψει μέσα από αυτό το χάος τη λέξη για να κερδίσει.

 

Φρουτιέρα
Όλα τα παιδιά θα καθίσουν κυκλικά σε καρέκλες, εκτός από ένα που στέκεται όρθιο στο κέντρο και δεν θα υπάρχει γι’ αυτό καρέκλα. Το κάθε παιδί (και το παιδί στο κέντρο) διαλέγει ένα διαφορετικό όνομα φρούτου. Τότε, το όρθιο παιδί λέει δυνατά 2 ή 3 φρούτα και τα παιδιά με αυτά τα φρούτα θα πρέπει να σηκωθούν και να αλλάξουν γρήγορα θέσεις μεταξύ τους. Κατά την αλλαγή αυτή, το όρθιο παιδί πρέπει να προλάβει να καθίσει σε μια καρέκλα, ώστε να μείνει όρθιος κάποιος άλλος, που θα λέει με τη σειρά του ονόματα φρούτων. Και το καλύτερο: το παιδί στο κέντρο μπορεί εκτός από 2 ή 3 φρούτα να πει τη λέξη «φρουτιέρα». Τότε θα πρέπει όλοι να σηκωθούν και να αλλάξουν θέση μεταξύ τους. Προσοχή, όμως, γιατί δεν επιτρέπεται να καθίσει κάποιος στην ίδια θέση!

 

Καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2010