Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» - εκδήλωση και συμβουλές από τη Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» - εκδήλωση και συμβουλές από τη Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού

Η ασφάλεια των χρηστών στον απρόσωπο χώρο του Διαδικτύου είναι κάτι που απασχολεί έντονα το κοινό τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όταν οι χρήστες είναι παιδιά. Με σκοπό να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση, η Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού διοργάνωσαν μια εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».

Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2011, οι μαθητές μίλησαν για τη σχέση τους με το διαδίκτυο,  αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τη ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, ενώ προσφέρθηκαν χρήσιμες συμβουλές ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για το βαθμό εξοικείωσης των γονέων τους με την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και για τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί στο σπίτι τους σχετικά με τη χρήση του υπολογιστή.

Προσφέρθηκαν απλές και χρήσιμες συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο από την κα Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της MicrosoftΕλλάς, για την καθημερινή χρήση του διαδικτύου και οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προστατέψουν τους υπολογιστές τους, αλλά και να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους από πιθανούς κινδύνους.

Οι βασικές συμβουλές ήταν: (1) Να «θωρακίζουν» τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, ενεργοποιώντας το Τοίχος Προστασίας του διαδικτύου, ενημερώνοντας τακτικά το λειτουργικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας λογισμικό antivirusκαι διατηρώντας αντίγραφα ασφαλείας, (2) να αξιολογούν το περιεχόμενο που βρίσκουν στο διαδίκτυο και να μην εγκαθιστούν, μεταφορτώνουν ή αντιγράφουν υλικό (όπως εικόνες, videoκαι μουσική), το οποίο προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή ή διακινείται παρανόμως, (3) να μην δημοσιοποιούν προσωπικά τους στοιχεία (όπως όνομα, διεύθυνση ή τηλέφωνο) και (4) να ενημερώνουν τους γονείς τους σε περίπτωση που δέχονται οποιαδήποτε παρενόχληση μέσω διαδικτύου ή όταν άγνωστα άτομα επιχειρούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://onlinesafety.slpro.gr  έως και τις 6 Μαρτίου 2011.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Φεβρουαρίου 2011