Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Κρεμαστή κορδέλα με αρκουδάκια

Κρεμαστή κορδέλα με αρκουδάκια

Φτιάξτε αυτή την κατασκευή για να την κρεμάσετε στον τοίχο του παιδικού δωματίου με κορδέλα, πηλό και χάντρες!

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

Υλικά

 

• Πηλός

• Φορμάκι (Κουπ-πατ) σε σχήμα αρκουδάκι*

• Κορδέλα (περίπου 60-70 εκατοστά)

• Τέμπερες

• Πινέλο

• Χάντρες

 

*μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο σχήμα έχετε, π.χ. λουλουδάκι, πεταλούδα, φεγγαράκι κτλ. ή να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό διαφορετικών σχημάτων

  

1. Απλώστε τον πηλό σε ένα στρώμα με πάχος περίπου μισό εκατοστό και πατήστε το φορμάκι (κουπ-πατ). Φτιάξτε 3 αρκουδάκια. Περάστε ένα αιχμηρό αντικείμενο, π.χ. μια οδοντογλυφίδα, από το κέντρο του πήλινου σχήματος, από όπου θα περάσει η κορδέλα. Ανοίξτε αυτή την τρύπα όσο σας επιτρέπει ο πηλός, για να μη δυσκολευτείτε πολύ να περάσετε την κορδέλα. Στη συνέχεια περιμένετε να ξεραθεί ο πηλός, εάν ξεραίνεται με τον αέρα θα χρειαστεί περίπου 24 ώρες, ενώ εάν χρειάζεται ψήσιμο στο φούρνο, ψήστε τον.

 

2. Χρωματίστε τα 3 αρκουδάκια με τις τέμπερες με τα χρώματα που θέλετε. Μετά περάστε ένα στρώμα βερνίκι για να σταθεροποιήσετε τα χρώματα.

 

3. Πάρτε ένα κομμάτι κορδέλα με μήκος περίπου 60-70 εκατοστά και πάχος όχι μεγαλύτερο από 1 εκατοστό, για να μη δυσκολευτείτε να την περάσετε από τις τρύπες. Σε ίσες αποστάσεις στην κορδέλα, περάστε τα πήλινα αρκουδάκια (αν δυσκολεύεστε, σπρώξτε με ένα αιχμηρό αντικείμενο), ενώ ανάμεσα περάστε από μία χάντρα. Κάθε φορά που θα περνάτε ένα αρκουδάκι ή χάντρα, θα κάνετε στο κάτω μέρος έναν κόμπο, ώστε να συγκρατείται στη θέση του. Εάν δεν έχετε κορδέλα, μπορείτε να το κάνετε και με χρωματιστό σπάγκο.

 

4. Στο τέλος, φτιάξτε μια μικρή θηλιά στο επάνω μέρος και η χειροτεχνία σας είναι έτοιμη για να την κρεμάσετε στον τοίχο!

 

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Σεπτ. 2010